Chey Ciani en haar liefde voor hondje Zen

'Zelf ben ik eigenlijk meer van het motto ‘Adopt don’t shop’, maar toen ik die kleine pluizige wolk vasthield, kon ik hem niet meer loslaten.'

Blog Dennis van Plateringen
20-08-2020

Chey Ciani is ontzettend gek op dieren en is ambassadeur voor Verhuisdieren in de maand augustus. Ze heeft zelf een hondje Zen, een witte, donzige Mini Chow. Zen kwam vrij onverwachts in haar leven en Chey kan zich nu geen leven zonder hem voorstellen. Door de komst van corona heeft ze zijn eerste pupmaanden heel bewust meegemaakt. Het is niet vreemd dat Chey daarom Zen bijna als haar kind ziet.

Wat wil je als eerste delen over Zen?

Zen steelt overal de show. Normaliter zou je denken dat iemand je hond even wil aaien, maar bij hem gaat dit een stapje verder. Iedere dag vragen mensen of ze foto’s van Zen mogen maken!

Heb je hem overgenomen van een eerder baasje?

Nee, Zen kwam wel geheel onverwachts in mijn leven. Mijn vriend kreeg een foto van een puppy toegestuurd die als enige van zijn nestje nog geen baasje had gevonden. Vervolgens besloot hij dat die pup een perfect cadeau voor mij was op Valentijnsdag*. Niets is minder waar! Zelf ben ik eigenlijk meer van het motto ‘Adopt don’t shop’, maar toen ik die kleine pluizige wolk vasthield, kon ik hem niet meer loslaten.

* Redactie: Geef niet zomaar een huisdier cadeau. Wij adviseren om dit wel eerst te overleggen. De keuze voor een huisdier is erg persoonlijk.

Wat is het meest bijzondere aan Zen?

Zen kwispelt niet, maar beweegt zijn hele achterwerk heen en weer als hij blij is. Bijvoorbeeld als ik thuiskom. Mijn hart maakt telkens weer een sprongetje als ik dat zie. Het is net een klein vreugdedansje!

Wat vind je zo bijzonder aan het hebben van een hond?

Als ik een keer opsta met een ochtendhumeur en ik zie vervolgens hoe blij Zen is dat ik wakker ben, vergeet ik waarom ik humeurig was. Het is onbeschrijflijk hoeveel liefde ik van Zen ontvang. Ik snap nu 100% waarom huisdieren emotioneel helend werken.

Mini Chow Zen van ambassadeur Chey Ciani

Wat maakt jullie band zo speciaal?

Zen voelt een beetje als mijn kind. Op 14 februari kreeg ik Zen en in maart begon de lockdown vanwege corona. Mijn vlucht naar New York was gecanceld en stiekem was ik heel blij dat ik alle tijd kon doorbrengen met Zen. Dit zorgde ervoor dat hij wel even moest wennen toen ik weer moest werken. Hij mist mij dus net zo veel als andersom!

Doe je ook andere dingen met Zen naast knuffelen en aaien?

Spelen en hersenwerk doen we heel vaak. Het verbaast me keer op keer hoe slim Zen is. Ik kan hem nooit voor de gek houden. Ook ben ik met Zen naar puppytraining geweest. Daarnaast zing ik voor hem. Een keer zong ik spontaan een zelfverzonnen liedje voor Zen over hoe lief hij is, terwijl ik over zijn buikje aaide. Ik merkte dat hij dit heel fijn vond. Hij viel toen langzaam in slaap en sindsdien is dit een gewoonte geworden. Zie je, net een baby!

Wat kun jij leren van Zen?

Om meer rust te pakken en te slapen! Ik heb minimaal 8 uur slaap nodig maar dat lukt bijna nooit. Zen komt met gemak aan die uren.

Voelt Zen jouw emoties aan?

Jazeker. Als ik moet huilen dan probeert hij me echt gerust te stellen met likjes of door tegen me aan te kruipen. Alsof hij wil zeggen dat het allemaal wel goedkomt.

Wat vindt je vriend van de plek die Zen inneemt in jouw leven?

Mijn vriend ziet hem eveneens een beetje als zijn kind. Hij en Zen hebben dus vrijwel dezelfde band ontwikkeld. Mijn vriend vindt Zen een enorme verrijking van ons leven!

Hoe ver gaat jouw grens in huis voor Zen?

Zen mag op bed maar wil dit zelf vrijwel nooit. Hij heeft een hele dikke vacht en ligt het liefst op de koude vloer. Ik heb dus voor niets een mand gekocht, haha!

Voor je werk ben je vast veel op pad. Hoe combineer je dat met Zen?

Met de komst van corona heb ik echt even geluk gehad qua timing. Ik heb tot nu toe niet veel van zijn puppyperiode gemist.

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Ik ben gek op dieren! Als een dier overlijdt in een film dan rollen de tranen over mijn wangen. Ik kan ook absoluut niet kijken naar foto’s van dierenleed die weleens voorbijkomen op social media. Mijn hart breekt daarvan. Alle dieren verdienen net zo veel liefde als Zen. Ik vind het geweldig dat Verhuisdieren ervoor zorgt dat tweedekansdieren niet alleen een thuis krijgen, maar dat er ook echt aandacht wordt besteed aan de juiste match. Daarnaast vind ik het een hele eer om een steentje te kunnen bijdragen via mijn Instagram-account!

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.