De liefde van Fatima Moreira de Melo voor Spaanse rescuehond Poekie

"Poekie zit nog net niet in een kinderstoeltje bij ons aan tafel."

Blog Dennis van Plateringen
19-12-2020

Fatima Moreira de Melo ken je ongetwijfeld van tv. En als ze even niet voor de camera staat, geniet zij heerlijk van haar eigen hondje Poekie. Poekie is gered uit Spanje en sinds een jaar in het leven van Fatima en haar vriend Raemon Sluiter. Waarom ze zo gek op deze lieverd is? Ze deelt het met ons in deze blogpost. 

 

Wat wil je als eerste over Poekie delen?

 

Ze is gevoelig, eigenaardig, slim, zachtaardig en needy. Raemon en ik hebben haar in oktober 2019 geadopteerd via een organisatie die dieren redt uit Spanje. Het is bizar hoe 'eigen' ze direct voor ons voelde! 

 

Wat is het meest bijzondere aan Poekie?

 

Wij zijn helemaal verliefd op haar en vinden alles bijzonder! Om toch een voorbeeld te geven: Poekie slaapt tussen ons in en als Raemon in de ochtend wakker wordt, schiet ze kwispelend op hem af en nestelt ze zich in zijn armen voor een ‘aftertukkie’.

 

Fatima Moreira de Melo met Poekie en Raemon thuis op de bank

 

Wat vind je leuk aan het hebben van een hond?

 

De liefde van een dier is onvoorwaardelijk en zo bijzonder om te voelen. Het is leuk om haar maniertjes te zien. Ook is het heerlijk om een reden te hebben om naar buiten te gaan voor onze wandelingen samen. 

 

Wat maakt jullie band zo speciaal?

 

Poekie vertrouwt ons volledig. Het is mooi dat we elkaar na iets meer dan een jaar zo goed begrijpen! Ze herkent woorden als ‘buiten’ ‘eten’ ‘wacht’ ‘kom es’ ‘naar bed’ ‘stok’ ‘pak ze’ en nog veel meer :-) 

 

Doe je ook andere dingen met haar naast knuffelen en aaien?

 

Ik masseer haar rug, nek en pootjes vaak. Dat vindt ze heerlijk. Ze speelt ook graag met haar pluche konijn en ze daagt ons echt uit om dit speeltje af te pakken. Ook vindt Poekie het leuk om met Raemon te stoeien op bed.

 

Verder gaan we vaak naar het strand en het park. In het park rent ze graag achter de waterhoentjes aan. Ze kent geen echte trucjes, maar we vinden het belangrijk dat ze goed luistert voor haar eigen veiligheid en als ze na een modderbad moet douchen, haha.

 

Poekie en Fatima Moreira de Melo knuffelen

 

Wat kun jij leren van Poekie?

 

Niet zozeer leren, maar vooral ervaren met haar. Het is zo’n fijn gevoel om gewoon samen te zijn. Of dat nou thuis is, op het strand of bij onze ouders. Die zijn allemaal ook heel gek op haar! 

 

Voelt ze jouw emoties aan?

 

Zeker. Toen ik een keer mijn stem verhief aan de telefoon, kroop ze meteen weg met haar staart omlaag. En als ik verdrietig ben, komt ze bij me. Ze is ook ontzettend slim. Als ze bijvoorbeeld hoort dat we deodorant opspuiten, komt ze aanlopen om te checken of we weggaan. 

 

Wat vindt Raemon van de plek die Poekie inneemt in jouw leven?

 

Geweldig! Ze is echt een toevoeging aan ons huishouden. We zijn nu een pack van drie, zeggen we vaak. Ze hoort er helemaal bij! 

 

Hoe ver gaat jouw grens in huis?

 

Ze mag alles. Poekie zit nog net niet in een kinderstoeltje bij ons aan tafel, haha. We hebben ook kleden gekocht omdat ze veel uitgleed. De betonvloer was nogal glad zodra Poekie van bed of de bank sprong. 

 

Fatima Moreira de Melo liggend op de bank met Poekie

 

Voor je werk ben je veel van huis. Hoe combineer je dat met Poekie?

 

Poekie gaat dan altijd naar onze ouders. Daar wordt ze helemaal in de watten gelegd. Voor haar een stuk prettiger dan wanneer we haar mee nemen naar een plek waar we zelf druk zijn. Bij RTL Boulevard is het niet de bedoeling dat iedereen zijn hond meeneemt. Dat zou trouwens wel erg gezellig zijn…

 

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

 

Ik zet me graag in voor dieren, omdat ze niet voor zichzelf kunnen opkomen. Ook zie ik veel blijheid bij mensen in de buurt die een eigen rescuehond hebben. Veel mensen vinden een dier adopteren spannend en dat begrijp ik wel. Je moet goed kijken of een dier bij je leefsituatie past.

 

Adoptie is zo dankbaar en ik hoop dat meer mensen een kijkje nemen op Verhuisdieren. Fantastisch werk wat jullie doen en er zijn veel leuke, lieve matches te vinden!

 

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.