De online dierenarts; een uitkomst voor je angstige hond of kat

Goed zorgen voor je (nieuwe) dier betekent ook dat je hem gezond houdt. Maar misschien heb jij wel een kat die heel lastig in zijn reismandje gaat. Of heb je net een hond uit het buitenland geadopteerd die nog wat angstig is en die je nog niet mee wilt nemen naar je eigen dierenarts. Of je hebt alleen een vraag aan je dierenarts over voeding of gedrag. Dan kan een online consult met een echte dierenarts uitkomst bieden…

Nieuws Nienke Oort

Verhuisdieren is trots om te mogen melden dat wij een partnership zijn aangegaan met Cooper Pet Care. Gewoon met je mobiel of vanachter je laptop, op een tijdstip dat het jou uitkomt, boek je een twintig minuten durend consult met één van de dierenartsen, die je ook nog eens zelf kiest. De kosten hiervoor zijn met €24,95 ook een stuk lager dan een regulier consult bij de dierenarts in een praktijk.

Online consult met dierenarts

Tijdens het consult geef je aan wat de problemen zijn, welke symptomen je kat of hond heeft en uploadt je eventueel foto’s of video’s. De dierenarts kan dan een goede indicatie geven van wat jouw dier mogelijk mankeert. Afhankelijk van de ernst wordt er een advies gegeven, waarmee je zelf aan de slag gaat. Soms is het toch echt beter om je dier lichamelijk te laten onderzoeken door je eigen dierenarts.

En wees gerust; niet elk advies zal zijn: 'ga naar je eigen dierenarts'. Als het probleem online op te lossen is, zal dat ook echt gebeuren. Na afloop van het gesprek vind je in je account het patiëntendossier terug, dat je eventueel kunt meenemen naar je eigen dierenarts.

Bange hond of kat

Deze service is ideaal voor dieren die bang zijn voor de dierenarts. Bijvoorbeeld voor katten die onhandelbaar worden als ze hun reismandje in moeten en de dierenartsassistentes de ogen bijna uitkrabben als ze op de behandeltafel staan. Maar ook voor honden die nog helemaal moeten bijkomen van hun reis uit het buitenland, is dit een ideale tussenoplossing. De hond hoeft zijn veilige haven niet te verlaten en als jij je ergens zorgen over maakt, kun je toch even sparren met een echte dierenarts.

Ook als je een vraag hebt over gedrag, welke voeding geschikt is voor jouw hond of als je een vraag hebt waarom je kat niet zindelijk is, kun je terecht bij deze dierenartsen.

Symptoomchecker

Op de website is ook een symptoomchecker beschikbaar. Via deze online tool kun je antwoord geven op vragen waarmee de symptoomchecker je een indicatie geeft wat je dier mogelijk mankeert en of het aan te raden is je dierenarts te contacten. 

Kleine portemonnee

Alle kosten stijgen, ook die van de dierenartsbezoeken. Helaas zien we op Verhuisdieren ook profielen van dieren met baasjes die de kosten niet meer kunnen betalen. Zo krijgen dieren soms niet de medische zorg die zij nodig hebben terwijl het probleem mogelijk opgelost kan worden via een online consult. Dan is een halvering van een consultkosten een fijne uitkomst.

Gratis consult

Gebruikers van Verhuisdieren mogen gratis kennismaken met Cooper Pet Care en krijgen het eerste consult voor niets! Gebruik hiervoor de code: Verhuisdier100. Stichtingen die dieren herplaatsen mogen deze code ook aan hun adoptanten geven. Ook kunnen zij kaartjes opvragen met een gratis code en deze aan de adoptanten meegeven. Zij kunnen hiervoor mailen met Cooper Pet Care.

Eigen dierenarts

Let op; het blijft wel belangrijk dat je je dier inschrijft bij een dierenarts in de buurt. Mocht je dier echt spoedeisende zorg nodig hebben, een lichamelijk onderzoek, röntgenfoto, bloedonderzoek of iets dergelijks dan moet je gewoon terechtkunnen bij je eigen dierenarts. Daarbij is het aan te raden om het patiëntendossier na afloop van een online consult te delen met je eigen dierenarts, zodat je alle medische gegevens op één plek hebt.

** Helaas bestaat Cooper Pet Care niet meer **