Dierenarts steeds duurder

Werkelijk alles lijkt duurder te worden. Benzine, boodschappen, maar ook de kosten voor de dierenarts. Als je een bepaalde behandeling nodig hebt voor je hond of kat, kan het lonen om de verschillende tarieven van dierenartsen bij jou in de buurt te vergelijken.

Nieuws Van onze redactie
23-07-2022

Vooropgesteld: als je financieel niet de ruimte hebt om onverwachte hogere kosten voor je huisdier te dragen, is het echt aan te raden een verzekering voor je hond of kat af te sluiten. Dit kost maandelijks geld, maar zo ben je er wel zeker van dat als je dier echt iets mankeert, je hem of haar kunt helpen. Via verschillende websites kun je huisdierenverzekeringen vergelijken. Als je via Google ‘huisdierenverzekering vergelijken’ intoetst, krijg je verschillende opties.

Op zoek naar de goedkoopste dierenarts

Heb je nog geen vaste dierenarts en wil je bijvoorbeeld weten welke dierenarts het voordeligste consult aanbiedt in jouw regio, dan kun je dat via vergelijkinsgwebsite dierenartskiezen.nl in één oogopslag ontdekken. Ook als je je dier wilt laten vaccineren of castreren, kun je via deze site de tarieven voor deze behandelingen van verschillende dierenartspraktijken vergelijken.

Helaas zetten niet alle praktijken hun tarieven openbaar. Via dierenartskiezen.nl krijg je wel alle praktijken bij jou in de buurt netjes op een kaartje, dus je zou er nog een telefoontje aan kunnen wagen wat hun tarieven zijn.

Belangrijk om te weten

Omdat het aantal huisdieren de afgelopen twee jaar enorm is gestegen en het tekort aan dierenarts en paraveterinairen toeneemt, zijn er veel praktijken die een patiëntenstop hebben. Dit betekent dat ze niet zo maar een nieuwe patiënt aannemen, dus er bestaat een kans dat je niet altijd bij de voordeligste dierenarts terecht kunt.

 

 

 

 

 

 

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video‘s waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video‘sAbonneren