Fotograaf Thomas Schlijper voor Verhuisdieren

Het leven om hem heen fotograferen, het vastleggen van gebeurtenissen, mooie portretten, prachtig licht. Het is de levensinvulling van de Amsterdamse fotograaf Thomas Schlijper. En dat is terug te zien, want dagelijks upload hij zijn werk via zijn eigen website. Daar zitten veel foto's bij van dieren. Met of zonder baasje, in het wild of aan de lijn. Thomas weet ze stuk voor stuk prachtig in zijn beeld te vangen.

Nieuws Nienke Oort
27-06-2018

Onze Femke was natuurlijk met name gecharmeerd van de dierenfoto's. Ze besloot contact te zoeken met Thomas. 

"Toen Femke mij benaderde en vertelde over Verhuisdieren, was ik direct onder de indruk van het concept. Het is geniaal simpel. Dieren herplaatsen zonder dat zij een naar en stressvol verblijf moeten doorstaan in een asiel. Perfect. Daarbij ben ik zelf een groot dierenliefhebber", vertelt Thomas.

Thomas Schlijper voro Verhuisdieren

Femke met Tom, vastgelegd door Thomas Schlijper

Huisdieren fotograferen

"Ik had vroeger een favoriete kip waarmee ik gezellig aan de wandel ging. Ik was dol op dat beest. Helaas kan ik door mijn onregelmatige bestaan nu zelf geen huisdieren hebben, maar daarom vind ik het des te leuker om baasjes met hun maatje vast te leggen en de diertjes dan natuurlijk ook even een kroel te geven."

Thomas laat elk dier volledig in zijn waarde en brengt hem respectvol in beeld. "Als ik een konijn wil fotograferen, ga ik op de grond liggen. Ik wil het dier op ooghoogte vastleggen en niet erboven staan. Ik fotografeer een dier met net zoveel respect als dat ik dat bij een persoon zou doen."

En dat zie je terug in de beelden. Doordat Femke en Thomas beiden onder de indruk zijn van elkaars werk is dit de perfecte bodem voor een mooie samenwerking. Vanaf volgende week gaat Thomas zo nu en dan mooie dierenfoto's exclusief aan Verhuisdieren leveren, die wij dan weer delen op instagram. En langszaam zullen zijn beelden steeds meer geïntergreerd gaan worden in onze website. Wij zijn ontzettend blij met weer een topper als partner erbij! 

Wist je dat we nog een Thomas in ons team hebben?

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's