Franse Bulldog Beppie vond haar succesmatch

Via Verhuisdieren vinden elke maand gemiddeld zo'n 350 honden en katten een nieuw baasje. Soms zitten er achter die succesmatches prachtige verhalen. Zoals die van Franse bulldog Beppie. Zij vond haar gouden mandje bij de familie Schuurs. 

Succesmatches Maaike van Poelje
09-11-2019

´Toen onze boxer van veertien jaar uit ons leven verdween, hebben we even een hondenpauze genomen. Anderhalf jaar waren we zonder hond, maar toen begon het toch weer te kriebelen. We zijn rustig aan op internet rond gaan kijken. Een pup hoefde niet meer van ons en we begonnen te denken over honden uit de opvang. We zijn echt gek van hondenrassen als boxers, mastino´s, dus zoiets moest het wel worden. Een karaktervolle hond. Al surfend op het net kwam de Franse bulldog Beppie uit Den Haag voorbij. Ze sprak ons meteen aan. Toen pas kwamen we achter het bestaan van Verhuisdieren, daarvoor hadden we er nog nooit van gehoord.

Kennismaking met Franse bulldog Beppie

We werden meteen lid en betaalden het supportbedrag. Zo kwamen we vrij snel in contact met de eigenaren van Beppie. Na een paar dagen kwamen ze langs en al bij binnenkomst van Beppie voelden we een klik. Er bleken meerdere gegadigden te zijn maar na een dag of drie, wat voor mij toen een eeuwigheid leek, belden ze ons weer op. ´Kom haar maar halen, bij jullie krijgt ze het goed!´, zeiden ze. We zijn nu een jaar verder en het lijkt alsof ze hier altijd is geweest. Een fantastisch beestje is het, ik neem haar overal mee naartoe en ook met de kinderen gaat het super.

Gewend aan haar nieuwe thuis

Ja, aanvankelijk had ze wel een kleine gebruiksaanwijzing. Je kon aan alles merken dat ze te weinig aandacht had gekregen, dat was ook de reden voor de eigenaren om haar af te staan. Bij iedere aanraking ging ze ´aan´. Ze was gewend het met slechts een paar aandachtmomenten per dag te moeten doen. Ze ging dan echt helemaal los, daarin moesten we haar wel corrigeren. Ook had ze last van moodswings. Inmiddels is dat allemaal achter de rug. Ze kan nu rustig genieten van een knuffel en ligt relaxed op haar eigen kussen als we dat van haar vragen. Bij ons is een hond wel echt hond. Ze moet accepteren de laagste in de roedel te zijn, maar dat werkt prima bij Beppie. Ze is veel rustiger dan in het begin en is een veel stabielere hond geworden. We geven haar ook veel aandacht en hebben veel tijd voor haar. Ieder vrijdag neem ik haar mee naar de weekmarkt en eten we samen een visje: ik neem kibbeling en zij krijgt een Hollandse Nieuwe. De mensen staan dan raar te kijken, hoor!´

Herplaatser franse bulldog

Contact oude eigenaar

Het contact met de vorige eigenaar was in het begin intensief. We stuurden regelmatig berichtjes en foto´s. Inmiddels is ook dat veel minder geworden. Ze reageren nog wel altijd als we iets op facebook plaatsen, bijvoorbeeld. Maar ze weten inmiddels dat ze bij ons helemaal op haar plek zit, dus dat contact is niet meer zo nodig. Zij hebben toentertijd de bewuste keuze gemaakt haar af te staan, en dat is goed afgelopen. Zij blij, wij blij, Beppie blij!´ 

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's
icon-arrow-left Created with Sketch.