Griekse Minos succesvol herplaatst

Griekse rescuehond Minos woonde bijna acht jaar bij Ellen en haar gezin. Toen er een scheiding plaatsvond, Ellen meer moest werken, de kinderen groter werden en er dus minder tijd en aandacht voor Minos was, werd er besloten een profiel aan te maken op verhuisdieren.nl. Al snel diende zich een match aan waar Ellen niet om heen kon.

Succesmatches Nienke Oort
13-09-2017

Minos’ oude baasje Ellen

“Kleine pup Minos kwam toen bij ons toen hij ongeveer drie maanden oud was. Bij de kennismaking waren we meteen verkocht. We hebben ontzettend van hem genoten, het was een echte familiehond, die zichzelf ook uitstekend kon vermaken. 

Maar vier jaar geleden gingen mijn man en ik uit elkaar. In eerste instantie kon Minos ook nog af en toe naar hem toe, maar het laatste half jaar niet meer. Ik werk op onregelmatige tijden en de kinderen worden steeds groter en hebben hun eigen leven. Daardoor werd de zorg voor Minos steeds meer een last in plaats van een genot. 

Ik had gelukkig hulp van een lieve vriendin die hem veel uit liet, maar ik merkte dat ik steeds minder van Minos aan het genieten was en dat voelde hij. Ik besloot een profiel aan te maken op verhuisdieren.nl, niet rekenend op het feit dat we snel reactie zouden krijgen. Maar enkele uren na het activeren van zijn profiel, meldde Lida zich al. 

De volgende dag gingen we kennis maken en toen bleek al snel dat ik hier geen nee tegen kon zeggen. Hij zou een omheind erf krijgen van 3000 m2! Daarbij zijn Lida en haar man hele dagen thuis, hebben zij lieve kinderen en kleinkinderen en komen er vaak andere honden spelen. 

We zijn in de herfstvakantie nog op bezoek geweest en toen bleek hoe zeer Minos het naar zijn zin heeft. Hij lag meer bij Lida dan bij ons en bij het weggaan was hij druk met het spelen met andere honden. Minos had het niet beter kunnen treffen!”

Minos nieuwe baasje Lida

De komst van Minos zat niet helemaal in de planning, toch?

“Mijn man en ik hebben altijd honden gehad. Maar toen we onze golden retriever moesten laten inslapen, wilden we eigenlijk niet meer aan honden beginnen. We zijn ook al op leeftijd en ik wilde niet weer van voor af aan een pup opvoeden. Maar toen kwam ik een artikel over verhuisdieren.nl tegen en toen werd ik nieuwsgierig.”

Minos succesvol herplaatst

Het snoetje van Minos kwam voorbij…

“Ja en hij deed ons denken aan onze laatste hond. Het is iets ongrijpbaars, waarom de ene hond je wel aanspreekt en de andere niet. Maar op Minos waren we stiekem direct verliefd en we vonden het wel fijn dat hij al iets ouder is. Dus ik stuurde een mailtje aan Ellen en zij reageerde direct. Bleek dat ze het profiel van Minos die ochtend had geactiveerd. Het voelt dus alsof het zo heeft moeten zijn.” 

En hoe vond Minos de verhuizing?

“Hij heeft natuurlijk bijna acht jaar bij Ellen en de kinderen gewoond, maar toch voelde hij zich hier meteen thuis. Hij heeft niet gehuild, is niet onrustig geweest. Hij heeft het hier ook wel heel lekker hoor. Een enorme tuin waar hij hele dagen in kan ravotten en we gaan elke ochtend met hem het bos in hier in Schoorl.”

En is hij braaf?

“Het is een schat van een beest. Wel is hij recent ontsnapt uit de tuin, geen idee hoe. Maar gelukkig hadden we een logeerhond en toen mijn man met Carice het dorp in ging en Minos haar zag, kwam hij gelukkig direct terug. Maar we moeten nog wel even op onderzoek uit, waar hij nu kon ontsnappen!”

Is er nog contact met het oude baasje?

“Ellen is hier tijdens de herfstvakantie geweest met haar dochter, om Minos op te zoeken. Voor die kinderen is het toch best pittig om hun hond te moeten missen. En natuurlijk was hij heel blij om ze te zien, maar tijdens hun bezoek, bleef hij toch netjes bij mij. En bij het weggaan, vond hij het ook weer prima. Inmiddels is hij ook een stuk aanhankelijker naar ons toe, dus het komt helemaal goed!”

 

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.