Jessie Jazz Vuijk en haar hond Boefje

"Bij mij doet ze dingen die zij nooit bij m’n moeder zou doen of mogen. Ze kan verder gaan en ik ben meer van het verwennen."

Blog Dennis van Plateringen
22-07-2020

Jessie Jazz Vuijk is ambassadeur voor Verhuisdieren en een enorme dierenliefhebber. Ze is altijd opgegroeid met honden en zorgt nu samen met haar moeder voor hond Boefje. Boefje bleef bij haar moeder nadat Jessie op zichzelf ging wonen in Amsterdam. Gelukkig zien ze elkaar nog regelmatig en komt Boefje soms zelfs logeren. Ook vriend Kaj Gorgels is fan van haar. Jessie deelde met ons wat deze lieverd voor haar betekent.

Wat wil je graag delen over Boefje?

Boefje is een Podenco-teefje en is geadopteerd via een stichting die honden vanuit het buitenland overbrengt. Haar verhaal was best shockerend, want ze is gered uit een dodingsstation en is gevonden in een put met haar broertje. Ik zag haar foto en was gelijk helemaal verliefd! Ze is erg slim, speels en ontzettend grappig. Mijn hart ontploft altijd een beetje als ik aan Boefje denk.

Hoe hebben jullie haar gevonden?

Onze eerdere Jack Russell, Japie, was overleden. Heel verdrietig en we misten echt een beestje in huis. Omdat we Japie ook geadopteerd hadden van een buurvrouw, wilden we opnieuw een hondje redden. We vonden een goed aangeschreven stichting via internet en medewerkers van de stichting kwamen bij ons thuis kijken. Uiteindelijk mochten we Boefje ophalen en was het duidelijk dat ze wat extra liefde nodig had. Nu is het echt het meest loyale en vrolijke hondje ooit.

Wat is het meest bijzondere aan Boefje?

Ze merkt ergens dat ze gered is. Onze liefde voor elkaar lijkt daardoor nóg groter. Boefje voelt zich duidelijk veilig en is echt onderdeel van de familie. Na alles wat ze heeft meegemaakt, heeft ze rotsvast vertrouwen in mij en mijn moeder. We hebben een waanzinnige connectie en ze weet gewoon dat wij er altijd voor haar zijn.

Jessie Jazz en Boefje samen rustend

Wat vind je zo leuk aan het hebben van een hond?

Een hond in huis geeft extra warmte en ik heb altijd al honden om mij heen gehad. Ik mis Boefje nu soms omdat ze bij mijn moeder in Rotterdam woont. Gelukkig zien we elkaar bijna wekelijks!

Wat maakt jullie band zo speciaal?

Mijn moeder is echt haar baas. Ik ben meer een zus voor haar. Bij mij doet ze dingen die zij nooit bij m’n moeder zou doen of mogen. Ze kan verder gaan en ik ben meer van het verwennen. Ik heb een andere band met haar, dat vind ik leuk en dat voelt zij maar al te goed aan.

Doe je ook andere dingen met je hond naast knuffelen en aaien?

Eerder had ik ook een paard en als ik ging rijden, was Boefje mee. Ze bleef er dan naast lopen en als ze wist dat ze moest opletten, luisterde ze ook heel goed. Dat vind ik zo grappig aan honden. Zodra ik ging galopperen met mijn paard, croste Boefje keihard heen en weer en dan was ze zo blij… dat zijn echt mijn mooiste herinneringen!

Jessie Jazz Vuijk op paard in haar jeugd

Wat kun jij leren van Boefje?

Je kunt mensen altijd weer opnieuw vertrouwen. Wat er ook gebeurt of als iemand je verdriet gedaan heeft. Boefje geeft iedereen altijd een nieuwe kans. Dat vind ik zo mooi.

Voelt zij jouw emoties aan?

Honderd procent. Mijn moeder is erg ziek geweest. Boefje week niet van haar zijde en die twee werden nog hechter met elkaar. Boefje accepteerde gewoon dat ze niet meer zo lang gingen wandelen en ze leek de situatie te begrijpen. Ze had echt het gevoel van ‘ik moet er nu gewoon voor jou zijn’. Ik heb het met mijn eigen ogen gezien.

Wat vindt je vriend Kaj van de plek die Boefje inneemt in jouw leven?

Toen Boefje voor het eerst kwam logeren, lag ze graag bij ons in bed. Kaj vroeg zich af of hij er nog wel bij paste. In de ochtend is ze dus even in haar mand gaan liggen. Kaj is verder gelukkig mega-dierenfan. We willen graag zelf ook een hond en daar hebben we het vaak over. We willen hier alleen wel echt klaar voor zijn.

Hoe ver gaat jullie grens in huis voor Boefje?

Ze mag vrij veel in huis bij mijn moeder of bij mij thuis. Ze slaapt graag gezellig op bed of ligt naast je op de bank. Gelukkig is ze wel goed opgevoed. Als ze de auto in moet, rent ze soms weg. Dit is vooral een spelletje wat ze met ons speelt. Een echt Boefje dus.

Hoe combineer je je werk met de Boefje?

Ze woont bij mijn moeder. Af en toe komt ze wel logeren bij mij in Amsterdam. Een goeie oplossing omdat Kaj en ik veel reizen!

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Omdat ik helemaal achter jullie werk sta! Ik hoop dat meer mensen aan adoptie van dieren gaan denken en daarom breng ik jullie site graag verder de wereld in. Mooi werk wat jullie doen.

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.