Juultje Tieleman over haar kat Truus en hond Elmo

'Truus mag van mij alles, dus op bed, de bank en meer. De rest van ons gezin denkt hier vaak anders over.'

Blog Redactie Verhuisdieren
17-09-2020

Onze enthousiaste ambassadeur Juultje heeft een druk bestaan en daarom is het extra fijn dat kat Truus en hond Elmo in haar leven zijn. Deze lieverds in huis geven direct ontspanning op het moment dat Juultje thuis over de drempel stapt. Truus en Elmo voegen ieder op hun eigen manier een enorme waarde toe aan het leven van Juultje. Ze vertelt graag over haar lieverds aan Verhuisdieren.

Wat wil je zelf direct delen over Elmo en Truus?

Onze hond Elmo en kat Truus zijn absoluut deel van de familie. Ik kan me ook oprecht geen leven zonder die twee inbeelden.

Heb je ze overgenomen van een eerder baasje?

Truus kwam uit een nestje ergens in de buurt. De mensen met het nestje waren op zoek naar een nieuw thuis voor de jonge katjes. Elmo hebben we ook redelijk dichtbij gevonden en in huis genomen. Hij is geen rashond.

Hond Elmo van Juultje kijkt op vanuit zijn mand

Wat is het meest bijzondere aan die twee?

Elmo móet altijd overal bij zijn. Hij is soms letterlijk mijn irritante broertje. Truus is voor mij echt een kind. Je kunt me dus eigenlijk een gek kattenvrouwtje noemen.

Wat vind je zo leuk aan het hebben van een hond en een kat?

Ze voegen echt wat toe aan mijn leven! Het klinkt raar, maar ik heb het idee dat ze je emoties kunnen aanvoelen. Als ik me rot of verdrietig voel, komen Elmo en Truus bij me om rust en liefde te geven.

Doe je ook andere dingen met ze naast knuffelen en aaien?

Ze geven ons vooral veel gezelligheid in huis. Elmo kent wel een aantal trucjes, maar dat hoef ik niet aan Truus te vragen, haha!

Wat kun jij leren van Elmo en Truus?

Liefde geven door alleen al aanwezig te zijn. Niemand wil zich alleen voelen en mooi als je op die manier toch iemand wat warmte kunt geven. Gewoon door er te zijn.

Wat vinden je huisgenoten van de plek die Elmo en Truus innemen in jouw leven?

Ik woon nog thuis bij mijn familie. Zij vinden het af en toe heel fijn dat ik tegen m’n dieren praat in plaats van tegen hen, haha. Grapje, natuurlijk.

Hoe ver gaat jouw grens in huis?

Truus mag van mij alles, dus op bed, de bank en meer. De rest van ons gezin denkt hier vaak anders over. Mijn familieleden vinden huisdieren niet altijd even hygiënisch en willen Truus liever niet op bepaalde plekken in huis. Elmo verblijft altijd beneden en mag alleen op de bank als we samen een knuffelmoment hebben.

Kat Truus van Juultje wordt geaaid

Wie let op Truus en Elmo als je niet thuis bent?

Gelukkig woon ik nog thuis en dat is heel fijn voor Truus en Elmo. Zo is er altijd iemand die voor ze zorgt. Ook hebben we een grote tuin met alle ruimte. Truus kan het alleen niet zo waarderen als ik weg ben. Ze zoekt me dan overal en ik merk dat ze beledigd is als ik weer thuiskom. Elmo vindt alles prima.

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Omdat ik 100% achter jullie organisatie sta en ik een speciaal plekje in mijn hart heb voor dieren. Jullie doen goed werk en ik wil graag die lieve, leuke tweedekansdieren aan een baasje helpen waar ik kan. Ieder huisdier verdient een warm, liefdevol thuis net als Elmo en Truus!

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.