Kat Binky vindt rust na herplaatsing

Binky is een mooie Perzische kater van anderhalf jaar oud. Toen hij twaalf weken oud was kwam zijn nieuwe baasje Samantha hem ophalen. Wat hadden zij en haar gezin ernaar uitgekeken om eindelijk de kleine Binky in hun armen te kunnen sluiten! Maar helaas, het ging niet goed! Eén van de twee hondjes in het gezin accepteerde Binky niet. Met pijn in haar hart besloot Samantha, na maandenlang afzien, een ander baasje voor haar kat te zoeken. Gelukkig kwam Binky heel goed terecht bij Hellen, een echte poezenvrouw die al ruim 25 jaar Perzische katten heeft! 

Succesmatches Trudy van den Wijngaard
25-10-2017

Het oude baasje van Binky: Samantha

Wat was Binky voor een kat qua karakter?
Ik heb nog nooit zo’n kat meegemaakt, zo lief! Het was echt een scheet. Hij was door zijn moeder verstoten, dus hij is met de fles grootgebracht. Daardoor was hij ook echt op mensen gericht, dat was superleuk. Ik vond het daarom ook heel erg dat Binky weg moest, dat was heel moeilijk. Hij heette eerst Quicky trouwens, maar Hellen had gevraagd of we het goed vonden als zij zijn naam zou veranderen in Binky. Dat vonden we verder geen probleem.

Wat ging er mis waardoor Binky weg moest?
Wij hebben twee hondjes die al op leeftijd zijn, een shih tzu en een westie (West Highland White Terriër). Helaas matchte Binky niet met de shih tzu, de oudste hond. Met mijn andere hondje ging het juist heel goed; die lag samen met Binky in de bench! Dat was dikke mik. Ik denk dat de oudste gewoon echt de baas wilde zijn. Binky kon niet vrij rondlopen, hij kon niet echt zijn ding doen zonder een snauw of een aanval van mijn oudste hond. Ik vond het zielig. Ik heb tranen met tuiten gehuild...

Had je al weleens van Verhuisdieren gehoord?
Nee, had er nog niet van gehoord, maar toen ik op google ging zoeken kwam ik jullie site tegen. Ik dacht: “Ik probeer het gewoon”. Al heel snel kwam er een reactie van Hellen. Ze kwam kijken en heeft Binky gelijk meegenomen. Dat ging heel snel! Het was zo’n lieve vrouw. Ik voelde gelijk een soort klik en dan weet je “het is oké”. Het is een echte poezenvrouw die ook al meerdere Perzen in huis heeft. 

Is er nog contact met het nieuwe baasje Hellen?
Af en toe krijg ik nog een mailtje met wat foto’s, en de volgende keer vraag ik weer eens hoe het gaat. Dat gaat hartstikke goed. Er is verder niet zo zeer iets afgesproken. Ik denk als ik Binky weer zou zien, dat ik hem dan meteen weer mee zou willen nemen. Best moeilijk. 

Wel heel fijn dat Binky nu goed terecht is gekomen hè?
Ja, hij speelt veel met een andere Pers, en hij mag er ook naar buiten!. Binky was een behoorlijk prijzige kat, maar we wilden er niet veel geld voor hebben. Het voornaamste vonden we dat we iemand zouden vinden die betrouwbaar was, en dat we zeker wisten dat hij het goed zou krijgen. En dat is gelukt! Hellen is echt super!

Binky is succesvol herplaatst

Binky drinkt graag uit de kraan

Het nieuwe baasje van Binky: Hellen

Wat was de reden dat je een kat wilde, en met name een Perzische kat?
Ik heb al ruim 25 jaar Perzische katten. Mijn liefde voor Perzen begon toen ik zo’n 22 jaar was en nog thuis woonde. Wij hadden toen een buurvrouw met een Perzische kat. Als de buren op vakantie waren, dan zorgde ik voor die kat. Ik kon hem kammen en kon van alles met hem, terwijl zijn eigen vrouwtje dat niet kon. Ik dacht toen “toch wel leuke beesten, die Perzen”. Zo is het eigenlijk gekomen. Jaren later, in april 1990, kreeg ik van mijn moeder mijn eerste eigen Perzische kat voor mijn verjaardag. En dat werden er steeds meer. Meestal heb ik er een stuk of vier, vijf tegelijk. Ik koop ze nooit, het zijn allemaal “tweedehandsjes”. Perzische katten worden meestal niet zo oud als een “gewone” kat, gemiddeld zo rond de 14 jaar. En omdat mijn twee oudste Perzen al 14 en 13 jaar oud waren, en ook niet eeuwig leven natuurlijk, keek ik regelmatig op Verhuisdieren.

Waar kende je Verhuisdieren van?
Dat weet ik eigenlijk niet meer. Ik denk dat ik er ooit in een kattenblad over gelezen heb. Ik keek toch wel een paar keer per week op de site, en had al een paar keer gereageerd op katten, maar die waren dan al weer weg. Dat gaat heel snel, vooral bij raskatten natuurlijk. Dus toen ik Binky zag staan dacht ik: “Snel reageren”! Vooral omdat hij zo jong was, en ook vlakbij woonde. Dat was ideaal!

Hoe verliep de eerste kennismaking met Binky?
Uitstekend! Binky was op 8 september 2016 aangemeld op Verhuisdieren.nl, en op 9 september stond ik in de achtertuin van het oude baasje Samantha. Het was heerlijk weer en Binky was samen met het jongste hondje buiten in de tuin. Ik kreeg hem in mijn armen geduwd en vond hem lief. Samantha en ik hebben toen samen besloten dat ik hem mee naar huis kon nemen!

Hoe reageerde Binky op de andere katten?
Wat ik heel leuk vond was dat hij de eerste avond al, toen ik mijn katten eten ging geven, gewoon mee liep met de rest alsof hij nooit anders had gedaan. Hij was helemaal niet bang voor de anderen. Hij dacht blijkbaar: “Ik hoor er gewoon bij, ik ga gewoon mee eten”. En de rest dacht ook van “het zal wel dat er eentje bij is gekomen”, die deden ook niet moeilijk. Normaal moet je een nieuwe kat apart in een kamer zetten zeggen ze, en dan moet je de andere katten onder de deur door laten ruiken. Na een week mag je ze dan bij elkaar zetten. Maar dat doe ik eigenlijk nooit, ik zet ze er gelijk bij. Ja, soms is het dan wat blazen naar elkaar, maar dat gaat binnen de kortste keren wel over.

En hoe gaat het nu met Binky?
Het is een apenkop, een boeffie! Hij is de jongste en doet alles na wat de andere doen. Eén kat drinkt uit de kraan en dat gaat hij dus ook doen. Een andere trekt altijd plastic mapjes uit de kast en dat doet hij nu ook! En hij kan heel goed apporteren! Dat ziet hij ook van de anderen. Soms maak ik een propje van een kassabon en gooi dat dan de trap af…even later komt hij weer boven met het propje. Wat ook heel leuk is: mijn Pers van 13 jaar oud, dat is zijn vriendin geworden! Met haar speelt hij altijd, en doet hij alles samen. En ’s avonds laat krijgt hij vaak de gekke tien minuten. Dan rent hij naar beneden en weer naar boven, onder het bed door, dan zit hij achter zijn vriendin aan enzovoorts. Maar op een gegeven moment gaat ie wel weer liggen. Ja het is een ondeugd! Maar het zijn leuke beesten, die Perzen!
 

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.