Featured

Kat laat buik zien; wat betekent dit?

door Yvon Sweere – Kattenexpert – 15-01-2012

Bij honden wordt het tonen van de buik geassocieerd met onderdanigheid. Katten kunnen ook hun buik tonen door te rollen, maar het is de vraag wat de functie is van dit rolgedrag.

WIl de kat spelen of paren?

Jonge katers tonen hun buik naar oudere katers en dit lijkt agressieremmend te werken, maar rollen lijkt ook een uitnodiging tot interactie. Kittens kunnen er namelijk spel mee uitlokken en bij poezen wordt het gezien rondom het paren.

Op de rug rollen kan echter ook een sterk defensieve reactie zijn, waarbij de kat met al zijn wapens klaarligt om aan te vallen.

Krabben

Naar mensen toe is het in ieder geval geen uitnodiging om de buik te aaien zoals veel eigenaren denken. Raakt een eigenaar de kat toch aan dan kan de kat met alle vier de poten de hand grijpen; een defensieve reactie op een door de kat ervaren bedreiging.

         Mail je vraag         

 

ANBI logo

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen van een ANBI stichting? Klik hier