Kitten of volwassen kat?

Je bent op zoek naar een kattige huisgenoot, maar weet je nog niet of het een kitten of een volwassen kat wordt? 

Kattenexpert Kirsten Meijer
10-02-2018

Allereerst is het goed om bij jezelf na te gaan waarom je een kat in huis wil halen! Wat zijn je beweegredenen en wat kan jij een nieuwe huisgenoot bieden? Bedenk van te voren hoeveel tijd je hebt om met je kat te spelen en om hem aandacht te geven.  Hoeveel binnenruimte is er, kan je kat naar buiten, is er al een kat in huis en wat voor type kat vind je zelf leuk? 

Als je een kitten aanschaft dan heeft deze veel aandacht en opvoeding nodig. 

1 of 2 katten?

Het is harstikke leuk zo’n spring-in-'t-veld, maar het betekent wel dat je hem voldoende uitdaging moet geven zodat hij zijn energie op speeltjes richt in plaats van op de gordijnen. Ook is het karakter van een kitten nog in ontwikkeling en is zijn behoefte om te jagen en naar buiten te gaan nog niet helemaal duidelijk. Komt het kitten alleen in huis en ben je veel op pad? Neem dan altijd twee kittens uit het zelfde nest mee naar huis.  

Het voordeel van een volwassen kat is dat zijn karakter al bekend is. Daardoor weet je beter wat voor type kat je een nieuw thuis geeft. Ook weet je dan of het een kat is die graag naar buiten gaat of prima binnen kan verblijven. Bij een volwassen kat kan je zien in hoeverre hij mensgericht is en of hij sociaal gedrag toont naar andere katten. Hoewel het energieniveau  vaak lager is dan bij een kitten, moet je een volwassen kat uiteraard ook voldoende uitdaging  geven. Heb je al een kat in huis, zorg dan voor een goede introductie

De keuze voor een volwassen kat of een kitten ligt aan je eigen voorkeur. Voor beide is  veel te zeggen!

        Mail je vraag          

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.