Featured

Zet je kat aan het werk

door Yvon Sweere – Kattenexpert – 16-12-2011

Er worden steeds meer katten binnen gehouden en dat is in gedragsmatig opzicht niet altijd even gezond.

Het buitenleven kent vele uitdagingen, maar binnen is het saai en voorspelbaar. Hierdoor kunnen er problemen optreden, waarvan agressie en slopen de meest voorkomende zijn.

Bied je kat afleiding

Als een kat niet naar buiten kan, is het dus belangrijk om hem voldoende afleiding te bieden. Een van de mogelijkheden is om een kat te laten werken voor eten.

Hiervoor zijn verschillende opties. Het eenvoudigst, en voor veel katten het leukst, is de brokjes een voor een de kamer in gooien. De brokjes kun je ook verstoppen, in kasten, op de klimpaal, vensterbank of andere verhogingen. Ook kun je ze aanbieden in een zogenaamde voerbal; een balletje met daarin een gaatje waar de brokjes een voor een uit vallen als de kat er tegen aan tikt. Deze voerbal voor je kat is ook eenvoudig zelf te maken. Er zijn tevens allerlei voerpuzzels op de markt. Uiteraard kun je zelf ook iets voor je kat te maken, zoals een doos met gaten.

Verveelt je kat zich nog steeds? Je kunt hem ook eens langs sturen bij de buren!

         Mail je vraag         

ANBI logo

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen van een ANBI stichting? Klik hier