Leuk, een kitten, puppy of konijntje cadeau voor Kerst

Nog maar en er wordt volop Kerst gevierd in de Nederlandse huishoudens. Hét moment voor fijne cadeaus voor lieve vrienden en familie. Maar ja, ook weer een uitdaging, want wat geef je dit jaar nu weer… Een hond, kitten of konijn misschien? Hmmm, is een huisdier geven als cadeau nu wel zo verstandig?

Nieuws Van onze redactie
15-12-2023

Verhuisdieren heeft daar wel een idee over… Het geven van een huisdier kan op het moment een leuk idee lijken. En degene die het dier ontvangt zal waarschijnlijk ook ontzettend verrast zijn. En daar zit nu precies het probleem. Want vindt de ontvanger het dier over een aantal weken, maanden en jaren nog steeds een goed idee? De ontvanger van het cadeau is ineens een huisdiereigenaar en moet zich daarop voorbereiden. Want een dier is niet voor even, maar voor een heel dierenleven.

Huisdier cadeau een goed idee?

En het zorgen voor een konijn, kat of hond kost tijd en geld. Heeft die vriend of partner die je het huisdier cadeau wil geven ook voldoende tijd om met het dier door te brengen, op te voeden en voldoende aandacht te geven? En als er iets met het dier aan de hand is, zijn er dan voldoende financiële middelen om de juiste medische zorg te kunnen bieden?

En als je het diertje aan een kind cadeau doet, denk je dan dat je kind er over een aantal maanden of jaren nog steeds met liefde voor zorgt? Of ben jij bereid die zorg op je te nemen?

Dit zijn wel heel belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voor je een huisdier cadeau geeft met Kerst.

Match tussen mens & dier

Bij Verhuisdieren vinden het we het bovendien heel belangrijk dat er een klik is tussen het baasje en het dier. En dat ontdek je pas als je elkaar ontmoet. Naar ons idee kun je niet een huisdier voor iemand kiezen; dat moeten het dier en het baasje zelf doen. Daarom kun je bij Verhuisdieren ook niet op ras zoeken. Wij matchen op basis van behoeften van het dier en wensen van de nieuwe eigenaar.

Conclusie over of je een huisdier cadeau kunt geven met Sinterklaas of Kerst? Liever niet. Het nemen van een huisdier is een grote verantwoordelijkheid en is voor een heel dierenleven….