Lisa Stel over haar liefde voor rescue Croky

Foto: Roeltje van de Sande Bakhuyzen

 

"Je hoeft maar vijf minuten naar de bakker te lopen en je wordt onthaald alsof je drie weken weg bent geweest."

Blog Dennis van Plateringen
16-07-2021

Lisa Stel, ook bekend van Lisa goes Vegan, is deze maand ambassadeur en deelt maar al te graag met ons wat haar hondje Croky voor haar betekent. We belden Lisa en spraken ook met vriend Chris die ook een speciaal plekje voor Croky in zijn hart heeft.

Wat wil je direct delen over Croky?

De adoptie van Croky is een van mijn beste beslissing ooit. De liefde, de blijdschap, de vreugde… het is gewoon zo ontzettend gezellig met haar erbij! Ik kan mij geen leven meer zonder haar voorstellen.

Heb je haar overgenomen van een eerder baasje of gered uit het buitenland?

Beide. Ik heb samen met mijn moeder haar adoptie geregeld. Mijn moeder heeft veel ervaring in het opvangen van honden. Zij heeft ons heel fijn begeleid toen Croky bij ons thuis kwam en ik haar wilde laten wennen aan haar nieuwe leefomgeving.

Wat is het meest bijzondere aan Croky?

Naast haar speelsheid en nieuwsgierigheid, is ze heel gevoelig. Een blik is vaak al voldoende als ik iets van haar vraag. Ze wil altijd bij ons zijn, wat we ook aan het doen zijn. Op de bank, bij het koken en zelfs in de badkamer komt ze om de hoek kijken, haha! Ook van knuffelen krijgt Croky geen genoeg.

Croky en Lisa Stel in het bos

Wat vind je zo leuk aan het hebben van een hond?

Honden brengen je vooral in het hier en nu. Zeker omdat we ons als mensen soms zorgen maken over allerlei dingen. Het 'zijn' met Croky helpt mij weer even het moment te voelen en te ervaren. Daar gaat het namelijk om; leven in het hier en nu. Heel bijzonder! Ook kan ik door Croky nog meer meeleven met andere dieren.

Wat maakt jullie band zo speciaal?

Croky is onwijs gehecht aan ons. Je hoeft maar vijf minuten naar de bakker te lopen en je wordt onthaald alsof je drie weken bent weggeweest. Ze is enorm enthousiast en ook naar andere mensen toe. Croky is soms nog verlegen bij nieuwe mensen, maar eenmaal gewend begroet ze alsof ze al jaren vrienden van haar zijn. Ondanks dat ze in het verleden veel heeft meegemaakt, blijft ze heel open en wil altijd ontdekken. Ik herken mijzelf heel erg in haar en haar kijk op het leven.

Doe je ook andere dingen met haar naast knuffelen en aaien?

Jazeker. Op het moment doen we een vervolgtraining op de puppycursus. Samen met haar trainen is ontzettend leuk om te doen. Ze hoeft van mij niet heel erg afgericht te zijn, maar ze leert van alles waar je later allebei profijt van hebt. Natuurlijk mag ze daarnaast lekker hond zijn. Spelen, ravotten, op het strand met andere honden of uitrazen in het bos… ze vindt het geweldig!

Wat kun jij leren van Croky?

Als volwassene ben je vaak heel bewust van bepaalde dingen die spelen. Je houdt bijvoorbeeld rekening met risico’s. Croky is een echte jonge hond en daardoor zo ontwapend. Ze bekijkt alles met een open blik en vol nieuwsgierigheid. Het is goed om die houding als volwassen mens soms ook aan te nemen, omdat dit je veel verder kan brengen dan denken in beperkingen.

Wat vindt je vriend van de plek die Croky inneemt in jullie leven?

Chris kan deze vraag het beste zelf beantwoorden, haha (zet de telefoon door). Chris: Ik vind het superleuk dat Croky er is en ik ben altijd opgegroeid met honden. Vroeger zorgde mijn moeder vooral voor de hond en nu doen wij het zelf. We voeden haar echt samen op. Je moet iets meer plannen, maar dat doen we heel graag voor haar! We zitten echt op één lijn.

Hondje Croky liggend in de keuken

Hoe ver gaat jullie grens in huis?

Lisa: Ik ben daar soms net iets makkelijker in, haha. Maar we proberen consequent te zijn. Ze mag op de bank met haar kleed en we nemen haar vooral veel mee buiten de deur. Dan houden we wel rekening met de mensen die wij bezoeken. Een kleedje en iets lekkers mee en Croky is al snel tevreden.

Voor je werk ben je vast veel op pad. Hoe combineer je dat met Croky?

We maken niet veel verre reizen en Chris en ik stemmen de agenda’s goed af. We willen echt de tijd voor haar nemen. Croky kan ook terecht bij mijn moeder, dat is haar tweede thuis. Mijn moeder heeft ook een hond en dat is haar beste vriendinnetje. Dat is echt heel fijn! Op vakantie gaat ze vaak ook mee en wandelen we heerlijk in de natuur.

Waarom vind je adoptie van dieren zo belangrijk?

Waarom zou je voor een fokker kiezen als je een dier kunt helpen? Adoptie is het meest dankbare wat er is en je helpt er een dier en baasje mee.

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Dat is heel simpel: ik sta vierkant achter jullie initiatief. Ik wil mensen laten zien hoe mooi het is om een dier op te vangen, omdat er zoveel dieren op zoek zijn naar een liefdevol thuis. Iemand die de tijd en moeite kan nemen om een dier gelukkig te maken. Ik hoop dat meer mensen adoptie gaan overwegen, zeker in deze tijden waarin veel verandert.

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.