Noor de Groot (Queen of Jetlags) over haar katten Melkje en Suikertje

'Beide katten zijn heel gevoelig voor mijn emoties. Vooral Melkje is heel goed in spontane knuffels geven op het moment dat ik het nodig heb.'

Blog Dennis van Plateringen
19-11-2020

Ambassadeur Noor de Groot en haar vriend dj Sander Kleinenberg hebben een druk bestaan. Thuis zijn, is dan echt tot rust komen. En daar wachten altijd de twee lieve katten Melkje en Suikertje. Zij zijn het ultieme voorbeeld als het gaat om ontspannen, volgens Noor. Hoe deze twee leukerds nog meer hun leven verrijken? Je leest het in deze blogpost.

Wat wil je direct delen over Melkje en Suikertje?

Melkje en Suikertje zijn echt part of the family. Als ik aan Melkje en Suikertje denk, denk ik aan thuis. Ze maken met hun liefde het huis nog huiselijker en warmer.

Heb je ze overgenomen van een eerder baasje?

Dat is best een bijzonder verhaal. Melkje was een zwerfkatje en hebben we gevonden op straat. We vonden hem als kitten en zijn enorm blij dat we hem een warm en liefdevol thuis konden geven! Suikertje hebben we overgenomen van een eerder baasje dat helaas niet meer voor haar kon zorgen. Melkje was gelukkig meteen super blij met zijn nieuwe speelkameraadje!

Noor de Groot met kat Melkje op bed

Wat is het meest bijzondere aan die twee?

De band tussen Melkje en Suikertje is heel speciaal. Ze zijn enorm op elkaar ingespeeld en kunnen echt niet meer zonder elkaar. Een paar weken terug waren we Suikertje plotseling kwijt. Ze is drie dagen van huis geweest en Melkje was constant aan het miauwen, hij miste haar duidelijk!

Wat vind je zo leuk aan katten?

Ik kan er enorm van genieten om mijn dochter Olivia met Melkje en Suikertje te zien! Olivia is echt een dierenvriend en kan heerlijk met de katten spelen en knuffelen. Het is met die twee ook altijd een heerlijk gevoel om thuis te komen. Melkje en Suikertje verwelkomen ons altijd.

Wat maakt jullie band zo speciaal?

Melkje was dus een zwerfkatje en ik heb het gevoel dat hij aanvoelt dat hij gered is. Hij is ontzettend aanhankelijk en kan niet stoppen met knuffelen. Ik voel me zo dankbaar dat ik de kans heb gehad om Melkje dit liefdevolle thuis te bieden.

Doe je ook andere dingen met ze, naast knuffelen en aaien?

Melkje is enorm speels, aanwezig en nieuwsgierig. Zijn lievelingsspeeltje is een haarelastiekje, haha! Wanneer we het elastiekje gooien is het net een hond; hij komt het elastiekje telkens weer netjes terugbrengen, zodat we opnieuw het spel kunnen herhalen. Suikertje is wat rustiger van karakter en houdt enorm van slapen! Wanneer ik op bed lig, komt ze meteen erbij liggen. Heerlijk samen in de relaxstand. Daarnaast is Suikertje natuurlijk ook een super fotogenieke kat, ze striket graag een kattenpose ;-)

Kat Suikertje van Noor de Groot tussen kussens en dekbedden

Wat kun jij leren van Melkje en Suikertje?

Melkje en Suikertje nemen op tijd hun rust. Als ik ze heerlijk zie slapen in hun mandje dan duik ik het liefst ook lekker mijn bed in! Dat kan natuurlijk niet altijd… Maar Melkje en Suikertje leren mij zeker op tijd mijn rust te nemen.

Voelen ze jouw emoties aan?

Beide katten zijn heel gevoelig voor mijn emoties. Vooral Melkje is heel goed in spontane knuffels geven op het moment dat ik het nodig heb. Ik hoef er nooit om te vragen en hij is er altijd voor mij.

Wat vinden je dochter Olivia en vriend Sander van de plek die Melkje en Suikertje innemen in jouw leven?

Olivia is een mega dierenvriend! Ze ziet Melkje en Suikertje als haar speelkameraadjes. Het liefst zou ze nog veel meer dieren in huis hebben, haha! Sander is ook dol op de dieren. Hij is soms gewoon jaloers omdat Melkje niet vaak met hem knuffelt. Gelukkig hebben Sander en Suiker een fantastische band samen.

Hoe ver gaat jouw grens in huis?

Suikertje en Melkje mogen eigenlijk alles! Melkje heeft echt een eigen wil en daagt ons regelmatig uit. We verwennen Melkje en Suikertje ook graag en hierdoor zijn het wel luxepoezen geworden. Ons bed slaapt natuurlijk veel lekkerder dan hun mandjes.

Noor de Groot met hond in het park

Voor je werk ben je veel op pad. Hoe combineer je dat met Melkje en Suikertje?

Als ik op reis ben voor werk, blijven Melkje en Suikertje gewoon in hun eigen vertrouwde omgeving. We zorgen dan voor bekend gezelschap in huis. Ze zijn beide vrij gevoelig voor veranderingen en zo hebben zij zo min mogelijk stress wanneer wij op reis zijn!

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Ik kon niet wachten om mezelf in te zetten voor Verhuisdieren! Ik wil mensen stimuleren om zich te verdiepen in adoptie van een dier. Jullie werk is enorm dankbaar en ik ben super trots dat ik daar een steentje aan bij kan dragen.

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.