Shih tzu met traanstrepen

De ene hond heeft meer haar en vacht dan de andere. Dit kan zelfs binnen hetzelfde ras verschillend zijn. Zo komt er elke 8 weken een shih tzu hondje genaamd Max naar mijn salon voor zijn vachtverzorging. Daarbij verzorg ik niet alleen de vacht, maar check ik ook de ogen en eventuele vuile traanstrepen worden behandeld.

Vachtexpert Diana Leeuwe
13-08-2015

Dit is bij de kortsnuitige rassen erg belangrijk omdat door de korte neusstop de haren soms in de ogen kunnen gaan prikken als dit niet goed kort wordt gehouden.

De laatste tijd had Max erg veel last van zijn ogen en ze traanden behoorlijk. Bij nader onderzoek bleek dat Max last heeft van naar binnen krullende oogleden, een zogehete entropion. De haren die op de oogleden groeien steken door het naar binnen krullend ooglid in de ogen wat irritatie en beschadiging aan het oog geeft. Met ontstoken ogen en veel traanvocht tot gevolg.

Met een operatie is het goed gekomen maar de haren van Max groeien zo naar binnen dat het lijkt alsof er haar op zijn oog groeit. Dit is natuulijk niet zo, maar het ooghoekje heeft ook kleine haartjes die nat worden van het traanvocht en daardoor over het oogwit vallen. Gelukkig heeft hij hier geen last van en kunnen we dit gewoon laten zitten zonder problemen voor de ogen.

         Mail je vraag          

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.