Speelse Kees helemaal thuis bij Kitty en Sam

Succesmatch voor kater Kees en Kitty en Sam

We komen op bezoek bij Kitty van der Meer en haar zoontje Sam in Amsterdam. Kitty heeft via Verhuisdieren.nl een succesvolle match gemaakt toen zij op zoek was naar een nieuwe kat. 

Succesmatches Micky van Vollenhoven
12-07-2017

Waarom zochten jullie een kat?
"Ik ben echt een kattenmens en heb mijn hele leven al katten om me heen gehad. Toen na 17 jaar Truus overleed, dacht ik vrijwel meteen om een nieuwe kat in huis te halen. Een vriendin wees me op Verhuisdieren, maar na een paar minuten de verschillende katten te hebben bekeken, bleek toch dat ik nog heel even wilde wachten om het verdriet om Truus een plekje te geven. Enkele weken later begon het toch weer te kriebelen. Het is gewoonweg heel stil in huis zonder dieren om je heen. Toen ging ik weer even op Verhuisdieren.nl kijken en werd meteen helemaal verliefd op het koppie van Kees."

Waarom viel je voor Kees?

"Kees is een prachtige rode kater van vier jaar oud. Kees zocht samen met Marie een nieuw baasje, want hun vorige baasje werd helaas allergisch. Ik wilde altijd al een keer een rode kater of poes. Ik had nog even overwogen om Kees en Marie samen te nemen maar mijn appartement was toch wel te klein voor twee katten. Bovendien waren Kees en Marie niet zo heel dol op elkaar, dus misschien was het wel precies wat iedereen nodig had." 

Wat voor kater is Kees? Moesten jullie erg aan elkaar wennen?

"Kees stond niet bekend om zijn speelsheid, maar na enkele dagen wennen was hij uiteindelijk de hele dag aan het spelen. De eerste dagen verstopte hij zich achter de wasmachine en achter het douchegordijn. Hij is nu helemaal gewend. Hij weet niet van ophouden met spelen. Kees is ook zeer goed gesocialiseerd, want hij is grootgebracht met de fles. Om de een of andere reden wilde zijn moeder hem niet laten drinken." 

Succesmatch verhuisdieren kater kees

Wat zijn Kees zijn favoriete bezigheden?

"Hij kletst de hele dag een beetje door (miauwt) en wij kletsen vrolijk terug. Verder zit hij graag voor het raam naar de vogeltjes te kekkeren en kan hij lekker op het balkon op. Ook de magneetjes op de ijskast vindt hij heel interessant; die probeert hij er steeds af te schuiven. In zijn vorige huisje kon hij wel naar buiten, maar daar maakte hij niet veel gebruik van. Hij blijft liever een beetje in de buurt. Het is een super relaxte kat die nergens van schrikt, de hele dag speelt en het is een enorme knuffelkont is. De ideale kat!"

Oude baasje Sietse Brandsma

Hoe hebben jullie Verhuisdieren gevonden?

"Toen we hadden besloten dat de katten weg moesten, dachten we eigenlijk meteen aan het asiel. Maar mijn vrouw is wat meer bij de pinken en die is op internet gaan zoeken en kwam op de site van Verhuisdieren uit."

Hoe was het contact met het nieuwe baasje?

"Dat was een heel leuk contact. Ik heb Kees met een gerust hart meegegeven, maar wel met pijn in mijn hart. Maar we konden de katten helaas niet meer houden vanwege mijn allergie. Ik had al vrij lang last van hooikoorts, althans dat dacht ik. Ik schoof het een beetje voor me uit, maar op een gegeven moment had ik er zoveel last dat ik me heb laten testen en daar kwam dus inderdaad ‘een allergie voor katten’ uit. Toen Kees werd opgehaald, liep ik mee naar de auto en moest ik wel een traantje wegpinken."

Zijn jullie blij met de match?

"Eerlijk gezegd denken we dat Kees gelukkiger is bij dit baasje dan bij ons. We hadden naast Kees ook het zusje van Kees: Marie, en Marie was echt de baas over Kees, waardoor Kees een beetje in zijn schulp kroop. Waar Marie was, bleef Kees een beetje weg en Marie was altijd bij ons. Als ik nu van Kitty hoor, hoe speels en nieuwsgierig Kees bij zijn huidige baasje is, denk ik dat hij veel beter tot zijn recht komt. Voor Marie hebben we overigens ook een match gevonden via Verhuisdieren."

Fotocredits - Patricia van Rietbergen

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's