Stichting Heart 4 Botosani Strays vertelt...

Onze prioriteit: castreren!

Heart 4 Botosani Strays is in 2015 gestart als Facebookgroepje. In eerste instantie alleen om hulpverlening te bieden aan het gemeentelijk asiel in Botosani, Roemenië. In die anderhalf jaar konden wij al veel betekenen voor de opgevangen honden, dankzij de mensen die ons toen al steunden. 

Stichting vertelt Stichting Heart 4 Botosani Strays
31-05-2017

Sinds 8 juni 2016 zijn we officieel als stichting geregistreerd. Voorheen hielden we ons niet bezig met adopties van honden, alleen maar met inzamelen van spullen en geld voor kleine projecten. Maar al snel kwam daar verandering in; slechts een paar weken later kwamen de eerste adoptieaanvragen al binnen. Daar hadden we als bestuur, drie man en zonder vrijwilligers, eigenlijk nog niet op gerekend. Met zijn drieën hebben we een paar weken lang keihard gewerkt en uiteindelijk waren we daar waar we wilden zijn.

Eén prioriteit

Inmiddels zijn we elf maanden verder, de werkzaamheden zijn veranderd en op bepaalde vlakken ook fors uitgebreid. Samen met vijf vrijwilligers is een heel hecht team ontstaan dat maar één prioriteit kent: hulp aan en voor onze honden in district Botosani.

De dag begint met het checken van Facebook en de mailbox, het beantwoorden van de mail en het behandelen van adoptieaanvragen. Maar er is natuurlijk achter de schermen veel meer te doen; wat te denken van het bijhouden van onze website www.stichtingheart4botosanistrays.nl, de Facebookpagina’s, zorgen dat er geld binnen komt zodat we onze honden kunnen blijven helpen, lopende projecten updaten en nieuwe bedenken, promotie van de stichting, inkoop van supportverkopen, de boekhouding en ga zo maar door. Een stichting is eigenlijk gewoon een bedrijf zonder winstoogmerk voor de betrokkenen en brengt evenveel  werk met zich mee, maar dat wordt door ons allemaal met heel veel liefde gedaan.

Heel veel mensen staan er niet bij stil dat het om vrijwilligerswerk gaat. Want het is zeker niet vrijblijvend; elke dag moeten de voerbakjes gevuld, zieke en zwakke dieren verzorgd en dieren die worden geadopteerd begeleid. 

Castreren

En dan niet te vergeten ons belangrijkste doel: castreren! Dat is de enige oplossing om het zwerfdierenprobleem aan te pakken en het verschrikkelijke en onnodige leed te verminderen. Alles wat niet geboren wordt, hoeft ook niet te lijden. 

Ondanks dat adoptie niet onze prioriteit is, is het wel een van de leukste onderdelen van onze organisatie. Los van de inkomsten die het opbrengt en die wij heel hard kunnen gebruiken voor de zorg van al onze honden, is het blij maken van de honden en hun nieuwe baasjes elke keer een feest.

Maandelijks brengen wij de geschikte honden naar Nederland.  Als de Pee&Poo Express de honden op ons aankomstpunt komt brengen, hun baasjes al staan te trappelen van ongeduld om hun lieveling in de armen te sluiten, beseffen we weer waarom we dit werk doen en ook zullen blijven doen. 

Geluksmomenten

De aankomst van de transporten zijn pure geluksmomenten, de kroon op het werk van elke vrijwilliger die erbij betrokken is; zowel in Nederland als in Botosani. Het hele team van Botosani zit ook in onze besloten Facebookgroep, speciaal voor adoptanten en fosters, die er naar hartenlust foto’s en verhaaltjes kunnen plaatsen van en over hun nieuwe familielid. Zo weten zij en wij dat het de dieren goed gaat.

Toch vloeien er dan niet alleen vreugdetranen…. Als we na het overdragen van de honden en het inladen van de donaties en hulpgoederen terug naar huis rijden, zijn onze gedachten bij hen die dit transport nog niet mee konden komen. Dit besef geeft ons zo’n machteloos gevoel en maakt ons heel even zo ontzettend verdrietig. Heel even maar, want we moeten weer aan het werk. Op naar het volgende transport!

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's