Vegan soep voor hond en baasjes van Lisette Kreischer

Lisette Kreischer is dé kenner als het gaat om plantaardig (vegan) eten. Ze is de co-founder van The Dutch Weed Burger en heeft meerdere boeken geschreven over de vegan lifestyle.

Blog Redactie Verhuisdieren
20-01-2021

Speciaal voor onze Verhuisdieren Feel Good Challenge creëerde Lisette samen met vegan chef Maartje Borst dit soeprecept. Een recept dat geschikt is voor jou als baasje, maar ook voor je hond. Dat wordt samen genieten!

Recept vegan boterbonen-wortelsoep

Soortgelijke recepten voor honden en baasjes van Lisette vind je ook terug in het boek DOG.EAT.PLANT. dat net verschenen is. Ze schreef het boek samen met Rick Scholten, de oprichter van onze partner VegaVriend. Je kunt zelf aan de slag in de keuken en zo krijg je een beetje een voorproefje van wat je kunt verwachten van de recepten in het recent verschenen boek.

Ingrediënten voor 2 personen en 1 hond

  • 100 g wortels, in plakjes gesneden
  • 1 à 2 tl gedroogde rozemarijnnaaldjes
  • 1 blik à 400 g boterbonen, inclusief vocht
  • 700 à 750 ml water
  • scheut havermelk
  • 125 g gekookte rode, zwarte of zilvervliesrijst (gewicht na koken)
  • versgemalen zwarte peper naar smaak

Extra ingrediënten voor mensen

  • zout naar smaak
  • lente-ui, in reepjes gesneden

Aan de slag!

  1. Kook vooraf de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Doe de plakjes wortel, rozemarijn en boterbonen, inclusief vocht, in een pan. Voeg het water toe, breng het geheel aan de kook en laat zachtjes 10 minuten koken. De wortelplakjes moeten gaar zijn.
  3. Zet het vuur uit en voeg een scheut havermelk en de rijst toe. Roer goed door. Breng op smaak met zwarte peper.

Voor mensen:
Verdeel de soep over twee kommen. Breng goed op smaak met zout en versier je creatie met lente-uitjes.

Voor honden:
Doe voor je hond een schep soep in een kom. Geef iets minder vocht en laat de soep goed afkoelen voor je het serveert. Let op dat de hond geen kommetje krijgt met zout en lente-ui!

Enjoy.

Vegan boterbonen-wortelsoep DOG.EAT.PLAT.

Heerlijk als tussendoortje voor je hond

De soep is een lekker hapje voor je hond, maar geen complete maaltijd. In het boek DOG.EAT.PLANT. wordt uitgebreid ingegaan op wat je hond nodig heeft en hoe je zelf een uitgebalanceerde plantaardige maaltijd bereidt voor je lieve viervoeter. Het is prima om af en toe te variëren met zoiets leuks als dit soepje!

Houd er rekening mee dat wij mensen dingen eten die honden niet kunnen eten. Houd het zout- en vetgehalte laag. Ook hierover kun je meer lezen in het boek. Geniet samen van de soep en slobberende slurpgeluiden zijn toegestaan!

Bestel het boek DOG.EAT.PLANT