Voorkom vlooien bij hond of kat

Met de komst van het mooiere weer, neemt ook de kans op vlooien bij je hond of kat toe. Hoe houd je je huisdieren en je huis nu vrij van deze vervelende parasieten? 

Informatief Nienke Oort
06-03-2021

In de eerste plaats wil je je huisdier vrijhouden van vlooien. Deze parasiet veroorzaakt veel jeuk bij je hond en kat en kan ook wormen en ziektes overbrengen. Om je huisdier gezond en comfortabel te houden, is het dus belangrijk dat je vlooien geen kans geeft. 

Er zijn tal van middelen op de markt om je huisdieren vrij te houden van vlooien; de één effectiever dan de ander. Dierenarts Piet heeft een heel duidelijke blog geschreven over de giftigheid van vlooien- en tekenmiddelen

Preventief behandelen

Of je nu kiest voor een wat agressiever middel of een natuurlijker product, feit is dat je je huisdieren preventief moet behandelen. Je wilt voorkomen dat ze vlooien krijgen. Daarom is de start van het voorjaar hét moment om daarmee aan de slag te gaan. Informeer eventueel bij je dierenarts welk middel geschikt is voor jouw huisdier. 

Huis en slaapplek schoonhouden

Naast je dier preventief behandelen, is er nog iets waar je als eigenaar goed op kunt letten. Zorg dat je voldoende stofzuigt en dat je de kleedjes waar je hond of kat op ligt regelmatig wast. Want jij kunt ook een vlo mee naar binnen nemen... Ze springen zo in een randje van je broekspijp en als je thuiskomt, vindt de vlo een fijn warm plekje om zich voort te planten. 

Door echt regelmatig te stofzuigen, zuig je alle eitjes en larven op voordat het vlooien kunnen worden. 

Dit betekent dus ook dat een binnenkat vlooien kan krijgen....

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.