Zo creatief zijn baasjes met dierennamen

Riep ze nou echt ‘Trixie Tequila Mattel’ tegen haar hond? Haha, wij staan er niet meer van te kijken. Er zijn baasjes die ontzettend creatief zijn in het bedenken van een naam voor hun hond, kat of konijn. Wij delen een lading creativiteit met je!

Blog Dennis van Plateringen
19-02-2021

Dierennamen met associaties

Vaak heb je direct een beeld bij een naam. Veel dierennamen komen uit (animatie)films, tv-series, de sprankelende wereld van beroemdheden of klinken gewoon heel grappig. Zeker in het Engels. Om er een paar te noemen:

  • Stitch, dat leuke buitenaardse wezentje uit Lilo & Stitch
  • Cat Middelton, voor koninklijke poezen
  • Kitty Minaj, die regelmatig haar nageltjes bijwerkt
  • Gappie, omdat ‘ie echt je bestie is
  • Sunshine, het sprankelende zonnetje in je leven
  • Madonna Louise Ciccone, het legendarische popicoon en elke keer voluit uitspreken ;-)
  • Bubba. Run Forrest, Run!

Zelf wachten we nog tot we de volgende namen op onze site zien: het heldhaftige katertje Lil’ Kleine, Piper Chapman - het konijn dat niet graag opgesloten zit - en die zoete, zwarte hond Licorice.

Verhuishond Popcorn is al gesignaleerd op onze site en sprong een gat in de lucht toen hij als succesmatch zijn baasje vond. 

Oeps, dranknamen en dieren

Namen van drank zijn erg populair als naam voor een hond of kat. Zeker sinds coronatijd ga je die vast vaker horen. Soms gebeurt het vernoemen vrij subtiel. Is Bailey misschien gewoon een verwijzing naar dat mierzoete likeurtje? En is Baco stiekem dat populaire mixje uit de nineties? Het maakt trouwens niets uit, als je maar geniet met mate. Cheers, baasjes van Jillz en Brandy!

Je favoriete snack als dierennaam

Je dier vernoemen naar je favoriete eten of snack. Waarom zou je het niet gewoon doen? Er schijnen best wat honden te zijn die Peanut of Taco heten. Zo weet iedereen gelijk wat je lievelings is. En wat dacht je van Broccoli, Chickpea, Taugé en Lafafel (no typo)? Bij die laatste denken mensen mogelijk dat je lastig uit je woorden komt, maar hé… zolang je kat maar luistert en jij een beetje creatief kunt zijn, toch? 

Teamdieren

Ook binnen ons team zijn er dieren met bijzondere namen. Zo is er Chihuahua Lotje die eigenlijk voluit 'Beyond Beautiful Lotje' heet. Een titel die onze knuffelbare diva met trots draagt. Ook geen vreemde naam als je vader Chiwow Royal Flush heet.

En wat dacht je van kat Bell die eigenlijk stiekem Tuttebel heet, want een beetje een tut is het zeker. Wel een lieve tut, hoor! Verder zijn er nog de supportkatten Keyser en Söze, vernoemd naar het karakter uit de film The Usual Suspects. Echt twee boefjes met niet-zo-usual kattennamen.

De Verhuisdozen van Verhuysdieren

Ook als Verhuisdieren krijgen we af en toe een nieuwe naam toegewezen. Het komt regelmatig voor dat berichtjes beginnen met ‘Hoi, Verhuisdozen’. We vatten dit zeker niet persoonlijk op en veren gewoon mee. Of gaat het hier om een gevalletje auto-correct op de telefoon? Wij laten de naam van onze stichting in ieder geval zoals deze nu is ;-)

En jouw (adoptie)dier?

Heb jij een originele naam voor je dier? Of heb je zelf de naam van je verhuisdier aangepast na adoptie? We horen graag van je! Natuurlijk is het daarbij extra leuk als je ook een foto deelt. E-mailen kan naar redactie@verhuisdieren.nl of stuur ons een berichtje via Instagram of Facebook.

Alvast een dikke knuffel namens ons team aan jouw Yoda, Chi Chi DeVayne of Wasabi!

Volg Verhuisdieren op Instagram

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.