Tilly

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Zoetermeer

Leeftijd

2 jaar

Geslacht

Reu

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

24-09-2023

Oorsprong van dier

Griekenland

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Naam: Tilly
Geslacht: reu (gecastreerd)
Geboortedatum: ca. november 2020

Schouderhoogte: ca. 40 cm
Gewicht: ca. 10 kg

Tilly werd in april 2021 geadopteerd door zijn baasjes in Zoetermeer. Helaas gaan zijn baasjes i.v.m. werk verhuizen naar Curacao. Zij hebben daar 3 waakhonden, 3 grote herders waar Tilly niet mee overweg kan. Vanwege het warme klimaat en omdat Tilly een gevoelig hondje is en gebaat is bij een rustige omgeving, hebben zij de beslissing genomen om hem te herplaatsen.

Beschrijving van de huidige baasjes:
‘’Tilly is allereerst een heel lief en gevoelig hondje. Hij slaapt in de bench bij ons op de slaapkamer en dan krijgt hij altijd zijn kong mee, gevuld met een beetje paté. Hij is een heel makkelijke slaper en laat ons rustig uitslapen in het weekend. Ik geef hem daarna eerst zijn ontbijt, vers water en het liefste eet hij vers vlees. Dan gaan we wandelen. 's Ochtends is hij erg aan het snuffelen. Thuis is het daarna speeltijd. Spelen met de bal of met zijn touw. Ik moet de bal dan van hem afpakken en dan rent hij weg. Tilly is slim en leergierig en snuffeltochten of slimme spelletjes zouden leuk voor hem zijn. Tussen de middag is het ‘’rentijd’’. Dan gaan we naar een veldje waar hij los kan lopen en lekker rond kan rennen.
's Avonds na het eten nog een rondje park en voor het slapen gaan doet hij alleen even snel een plasje. Zijn lievelingsmoment is toch wel als hij 's avonds tussen mij en mijn man kan zitten lekker op de bank. In het weekend rijden we vaak naar Monster zodat hij lekker los kan rennen over het strand. Dat vindt hij heerlijk. Het is een energieke hond die ook graag met je ‘’praat’’. Hij blaft dan tegen je maar eigenlijk is hij wat aan je aan het vertellen. Ook is hij dolblij als je thuiskomt. Mijn man werkt thuis en ik op kantoor en als ik 's avonds thuis kom, is hij door het dolle heen. Als we hebben geknuffeld rent hij naar boven om mijn man te halen, want hij moet ook komen om mij te verwelkomen.
Als een onbekende hond hem benaderd vindt hij dat niet fijn, kinderen vindt hij onvoorspelbaar maar alles wat bekend is, is goed. Daarin moet hij goed begeleid worden.
Hij kan bij ons makkelijk een middag of een avond alleen zijn. Dat is geen probleem (uiteraard moet dit bij nieuwe baasjes weer opgebouwd worden). Als er bezoek komt, moet hij altijd even wennen. Het is belangrijk dat mensen even door hun knieën gaan en hem aan hun hand laten ruiken. Tilly is zeer alert en kijkt altijd hoe je gevoel is. Helaas is onze kat recent overleden, maar hij kan dus goed met katten. Althans: hij tolereert ze. Het is een rustig lief hondje dat zeker een goed thuis verdiend. Als hij van je houdt, doet hij alles voor je.’’

Verhuishond Tilly

Ras
Chien de la Rue
Adoptiekosten
275-475
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja
Vacht
Langharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Ja
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Nee
Tuin of erf
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Bij interesse in één van onze honden kunt u contact met ons opnemen - bij voorkeur via de mail of WhatsApp. Wij zullen u daarna doorverwijzen naar het interesseformulier op onze website waar wij een vragenlijst opgesteld hebben om een goed beeld te krijgen van uw situatie. Het is voor ons erg belangrijk dat de honden een goede toekomst krijgen en dat de juiste match wordt gemaakt. Naar aanleiding van het invullen van deze vragenlijst, zal één van onze vrijwilligers contact met u opnemen.

Wij hanteren een zorgvuldige adoptieprocedure inclusief een uitgebreide telefonische intake en een huisbezoek vooraf. Na de adoptie bieden wij een nazorgtraject.

Wij werken met plaatsingsovereenkomsten.

Uiteraard stellen wij hoge eisen aan de gezondheid van de honden die naar Nederland komen: ze voldoen allemaal aan de wettelijke eisen (chip, paspoort, Rabiës-vaccinatie), daarnaast hebben ze ALLE benodigde cocktail-entingen gehad en zijn tevens getest op Ehrlichia, Anaplasma en hartworm. Onze honden die op het moment van reizen 6 maanden of ouder zijn, zijn geneutraliseerd en getest op Leishmania (honden jonger op Leishmania testen heeft geen nut vanwege in het bloed aanwezige antistoffen van de moeder).

De adoptiebijdrage t.w. €475,- is een tegemoetkoming in de gemaakte kosten.

Tijdens de telefonische intake wordt u uitgebreid op de hoogte gebracht van de voorwaarden en vereisten.

Uit veiligheidsoverwegingen en voor het gemak van onze adoptanten geldt een verplichte afname van een veiligheidstuig en riemenset.

Honden worden NIET gereserveerd voor vakanties, ziekenhuisopnames, verbouwingen, verhuizingen, etc.

Wij doen NIET aan logeerweekendjes.
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar