Spiros

Verhuiskat

Woonplaats

Amstelveen

Leeftijd

5 jaar

Geslacht

Kater

Laatste update

18-06-2024

Oorsprong van dier

Griekenland

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Spiros is een superaanhankelijke, erg slimme, lieve kater uit Griekenland. Hij heeft daar veel meegemaakt en is daarom heel erg dankbaar en blij met zijn veilige huisje hier, waar hij niet naar eten hoeft te zoeken en waar hij de veiligheid en warmte van zijn eigen mandje en baasjes heeft gevonden. Spiros houdt ervan op schoot te liggen en te knuffelen. Hij doet dit het liefst de hele dag en is graag bij je in de buurt. . Hij komt uit een hoteltuin in Griekenland maar heeft het bij ons binnen prima naar zijn zin. Ik gun hem echter wel een omheinde tuin om lekker in het zonnetje te zitten, als dat mogelijk zou zijn, maar het hoeft eigenlijk niet voor hem, binnen vindt hij het heerlijk! Wij hebben dat alles maar onze vier eigen katten kunnen het niet vinden met hem. Wij zijn hier erg verdrietig onder want het is een geweldig lieve schat, maar hopen dat hij een lief baasje of bazinnetje vindt, die goed voor hem zal zorgen!
Spiros was de meest vermagerde kat die we ooit zagen, en ook erg schuw en haalde flink uit soms als je te dicht in de buurt kwam in Griekenland. Maar toen we op de laatste dag met het reismandje aankwamen, liep hij ons met gekrulde staart tegemoet en zó het mandje in. Hij heeft geen kik gegeven onderweg. Alsof hij wist dat we hem uit de hel, die Griekenland is voor katten, kwamen redden.
We hebben hem daar helemaal na laten kijken, laten castreren, en hij is helemaal gezond (geen kattenziekte, kattenaids, kattenleukemie enz). Hij is op alles getest. Hij heeft nog maar één tandje omdat hij in het wild wanhopig alles at wat hij kon vinden, en daarom weken wij de brokjes in met water of geven hem blikvoer. Dat gaat helemaal prima! Spiros miauwt gezellig tegen je, hij is heel vocaal. Hij is ook slimmer dan onze eigen katten, hij heeft een heel bijzonder en markant en grappig karakter, de dierenarts zei dat dat komt omdat hij waarschijnlijk een Oosterse korthaar is en geen Europese. Hij is in de tussentijd gelukkig behoorlijk aangekomen! Hij speelt enorm graag en heeft knuffeltjes die hij 's nachts verzamelt en in zijn mandje legt.

Als je Spiros zijn vertrouwen wint, dan ligt hij het liefst continu op schoot, of op je buik met zijn wangetje tegen je gezicht. Hij is heel erg lief. Maar hij heeft wel ervaren kattenbezitters nodig, geen kinderen die hem wild oppakken. Ook willen wij geen flat voor hem zonder bescherming tegen vallen bij het balkon. Een huis met voldoende ruimte en als het kan een afgeschermde tuin. Alleen binnen is hij ook al heel erg gelukkig. En een baasje die het belang ziet, van hem niet te laten ontsnappen en heel veel van hem houdt natuurlijk. Spiros is, zoals elke Oosterse korthaar, vocaal en miauwt als hij andere katten ziet. Wij vinden dat schattig maar als je een totaal stille kat wilt, is het belangrijk om te weten. Je kunt Spiros oppakken en hij komt dus heel graag over je heen en dichtbij je of naast je liggen, maar hij wil (nog) niet over een schouder gelegd worden.

Denk je dat je een goede match zult zijn met Spiros en wil je echt een kat die het verdient om vertroeteld te worden door jou? Dan zien we graag je mailtje tegemoet met jouw verhaal en achtergrond en kunnen we daarna natuurlijk telefonisch contact hebben.

Verhuiskat Spiros

Ras
Oosterse korthaar
Adoptiekosten
€50-€75
Reden herplaatsing
Klikt niet met andere huisdieren

Algemene info

Geslacht
Kater
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Nee
Honden
Onbekend
Leefomgeving
Een afgeschermd balkon/tuin

Karakter

Aanhankelijk
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Ja
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee

Toelichting

De adoptiekosten bedragen 50€ om zeker te weten dat de geïnteresseerden serieus zijn.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar