Nevado

Stichting

Verhuiskat

Woonplaats

Ayamonte

Leeftijd

7 jaar

Geslacht

Kater

Laatste update

04-04-2024

Oorsprong van dier

Spanje

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Nevado is een schitterende witte kater van 7jaar oud met het liefste kopje van de wereld. Hij is zo’n slimme straatmadelief die zichzelf heeft gered. Waarschijnlijk is hij een huiskat geweest die op straat is gedumpt want hij trekt heel erg naar mensen toe. Nevado had het geluk dat hij in zijn wanhopige zoektocht naar eten aanklopte bij het restaurant waar de voorzitster van het asiel in Ayamonte werkt. Hij bedelde om eten en zag er slecht uit: vies, mager en zijn ogen waren ontstoken.

Elke avond kreeg hij een maaltijd en natuurlijk veel knuffels. Na een poosje voelde hij zich zo ontspannen dat hij gezellig in de buurt van de ingang ging zitten en zo uiteindelijk van bijna iedereen die kwam eten wel een knuffel kreeg. Dat vond Nevado prima want hij is een grote knuffelaar. Aan het eind van de zomer was er een plekje voor hem vrij in het asiel en inmiddels zit Nevado daar nu ruim een jaar. Hij is tot rust gekomen en voelt zich prima. Deze makkelijke jongen kan met mensen van alle leeftijden goed overweg, dus ook met kinderen, en met andere katten vindt hij het ook gezellig. Hij heeft echter niet per se een kattenvriendje nodig zolang hij maar genoeg aandacht krijgt van zijn baasje. Met honden heeft hij nog geen kennisgemaakt.

Hij vindt het fijn bij je om op schoot te liggen, geborsteld te worden en om lekker te zonnebaden op de vensterbank. Spelen vindt hij ook leuk. Natuurlijk is hij als zoveel andere katten dol op natvoer. Een veilige buitenruimte zou Nevado zeer waarderen zodat hij af en toe een frisse neus kan halen. Veilig wil zeggen dat de tuin, het terras of het balkon dusdanig is afgeschermd met gaas of een kattennet zodat Nevado niet kan vallen of weglopen. Deze jongen heeft al genoeg ellende meegemaakt op straat!

Nevado is medisch goed nagekeken en is gelukkig negatief getest op FIV en Felv. Hij is gesteriliseerd en zijn vaccinaties zijn helemaal up to date. De ontstoken ogen waarmee Nevado verscheen bij het restaurant zijn ook goed onderzocht en Nevado blijkt een overgevoeligheid (allergie) te hebben. Na uitgebreide tests heeft de dierenarts geconcludeerd dat het om een seizoensallergie moet gaan; zoals mensen last kunnen hebben van hooikoorts, heeft Nevado waarschijnlijk ook last van invloeden, steeds zodra de lente zich aandient. Het enige wat je dan aan hem merkt zijn Nevado’s ogen: die raken dan geïrriteerd. Dit is met oogdruppels met corticosteroïden zeer goed en gemakkelijk te behandelen.

Om Nevado bij zijn overgevoeligheid te ondersteunen, is het sterk aan te raden dat hij een anallergisch dieet volgt. Royal Canin heeft dit bijvoorbeeld in het assortiment. Het asiel kan dit voer helaas niet bekostigen. Hoe sneller Nevado kan switchen naar het voer dat hij nodig heeft, hoe beter het voor hem is. Er is zelfs kans dat de allergie met dit dieetvoer zelfs helemaal wegblijft. We informeren je graag nader over Nevado’s specifieke behoeften.

We weten dat Nevado’s allergie het lastiger zal maken om een lief baasje voor hem te vinden. We kunnen garanderen dat er voldoende tegenover zal staan: Nevado is namelijk de allerliefste knuffelkater en verdient een mandje van massief goud. Ben jij dat geweldige baasje met het grote hart? Neem dan snel even contact met ons op zodat we je meer over deze grote schat kunnen vertellen.

Verhuiskat Nevado

Ras
europeesche korthaar
Adoptiekosten
100-275
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Kater
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig

Thuissituatie

Kinderen
Ja, met alle kinderen
Katten
Ja
Honden
Onbekend
Leefomgeving
Een afgeschermd balkon/tuin

Karakter

Aanhankelijk
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Ja
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee

Toelichting

De adoptiekosten bedragen € 210,- per kat
- Al onze katten zijn ingeënt,gecastreerd/gesteriliseerd, gechipt, medisch gecheckt, FIV/Felv gecheckt

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar