Teddy

Verhuiskat

Woonplaats

Lisse

Leeftijd

16 jaar

Geslacht

Kater

Laatste update

09-04-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Teddy is een hele lieve, knuffelige kat die veel aandacht vraagt en nodig heeft. Het liefst ligt hij de hele dag tegen je aan of op schoot. Als dat niet kan dan is hij ook tevreden met een warm mandje vlakbij je en af en toe een paar aaien over zijn bol. Hij is opgegroeid met zijn 2 broertjes en zijn nichtje. Hij kan dus op zich goed overweg met andere katten, maar het liefst is hij alleen zodat hij alle aandacht krijgt. Zijn ideale nieuwe baasje woont alleen en is veel thuis, kan hem veel aandacht geven en heeft hem graag op schoot om uren te kroelen/aaien. Teddy houd van een rustige omgeving waar hij niet teveel stress ervaart. Hij houdt ook van spelen, maar na 5 tot 10 minuutjes is hij het wel zat. Geef hem een balletje of een propje en hij kan zichzelf daar een aardig poosje mee vermaken. Hij rent er zelf achteraan en geeft het steeds een tik met zijn pootje. Voor zijn leeftijd is hij nog hartstikke fit en ondernemend. Hij gaat graag naar buiten in een afgeschermde tuin waar een hoop te ontdekken valt. Hij ligt graag in de zon, het liefst met zijn baasje naast hem. Als je tuiniert komt hij graag naast je zitten om je gezelschap te houden. Zijn ideale nieuwe baasje is liefdevol en geduldig en geeft hem de tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving en situatie - en de lichamelijke ongemakjes die daar misschien bij komen kijken (later meer hierover). In het begin zal hij wat aftastend en voorzichtig zijn en zich verstoppen (dan is hij erg bang). Maar zodra hij zich veilig bij je voelt zal hij zijn knuffelige zelf zijn en heeft hij heel veel liefde te geven!

Teddy heeft wat allergieën, hij is uitgebreid onderzocht door de dierenarts, maar die kan geen afwijkingen vinden. Waarschijnlijk is hij wat overgevoelig voor bepaalde voeding / dingen in de omgeving. Teddy volgt hierdoor wel een strict dieet. Hij mag enkel Royal Canin Gastro Intestinal natvoer eten (maaltijdzakjes). Brokjes kan hij niet verteren, daarvan moet hij altijd overgeven. Ook snoepjes of andere extraatjes mag hij niet. Teddy krijgt al een aantal jaren dit gastro intestinal voer en hier doet hij het goed op. Door onduidelijke oorzaak, maar waarschijnlijk gelinkt aan zijn allergieën, is Teddy in de loop van de jaren grotendeels zijn dekvacht op zijn lijfje kwijtgeraakt. Hij heeft een hele dikke wolvacht (ondervacht) en daar doorheen nog wat dekharen. Hierdoor oogt zijn vacht op zijn lijfje bruin in plaats van zwart. Zijn koppie is nog wel zwart (met wit). Teddy heeft ook sinds een aantal jaren wat last van zijn nieren. De waarden zijn gelukkig wel al jaren heel stabiel en niet heel ernstig (creatinine 189). Om zijn niertjes te ondersteunen krijgt hij ipakitine door zijn voeding heen.
Als Teddy stress heeft raken zijn darmen van slag en heeft hij pijn bij het ontlasten. Zijn ontlasting is dan ook wat plakkerig en blijft soms wat aan zijn achterwerk plakken. Dan moet dat even schoongemaakt worden met een beetje warm water en een doekje.
Door zijn dieet van enkel natvoer en het water wat hij er nog naast drinkt plast hij grote plassen. Ook zijn ontlasting is meer dan van een kat die bijvoorbeeld alleen brokjes krijgt.

Teddy is ook wat doof. Zachte geluiden hoort hij niet, en als je hem wakker maakt moet dat voorzichtig gebeuren want hij hoort je niet aankomen. Als hij wakker schrikt is hij gedesoriënteerd en angstig. Maar ziet hij een bekende omgeving, bekend gezicht dan is dat na 2 seconden weer over.

Verhuiskat Teddy

Ras
Europese korthaar
Adoptiekosten
25-50
Reden herplaatsing
Tijdgebrek

Algemene info

Geslacht
Kater
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig

Thuissituatie

Kinderen
Kan niet met kinderen
Katten
Ja
Honden
Nee
Leefomgeving
Een afgeschermd balkon/tuin

Karakter

Aanhankelijk
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja

Feiten

Paspoort
Nee
Gevaccineerd
Nee
Gechipt
Nee
Lichamelijke afwijkingen
Ja
Medicijnen
Ja
Speciaal voer
Ja
Gedragsproblemen
Nee

Toelichting

Door veranderde omstandigheden kan ik Teddy helaas niet meer de aandacht en liefde geven die hij zo nodig heeft. Ik merk dat hij daardoor ongelukkig is - op sommige momenten mauwt hij heel veel (en hard), op andere momenten is hij heel stilletjes en oogt hij wat depressief. Ik gun hem zo graag nog wat gelukkige jaren, ook al betekent dit dat ik afscheid van hem moet nemen, wat me zwaar valt. Maar ik denk dat dit het beste voor hem zal zijn.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar