Ambassadeur Jipp Janssen-Heldoorn over haar enorme dierenliefde

"Ik word er bij thuiskomst zo ontzettend blij van om die kopjes bovenaan de trap te zien."

Blog Redactie Verhuisdieren
29-09-2021

Jipp is enthousiast van start gegaan met het delen van verhuisdieren op haar Instagram account! Dat ze enorme liefde heeft voor dieren, blijkt duidelijk uit alle lieverds in haar leven. Ze vertelde aan Verhuisdieren wat haar dieren voor haar betekenen en hoe ze tijd met ze doorbrengt naast haar drukke leven als bekend gezicht op Instagram.

Je bent een echte dierenfan begrepen we?

Ik ben echt een enorme dierenvriend! Ik zou geen leven zonder ze kunnen voorstellen en ben gek op ze. Ik heb twee paarden en mijn dochter heeft een pony. Daarnaast hebben we ook twee poezen in huis.

Wat wil je direct delen over je katten Snow en Lio?

We hadden vroeger een labrador, Mylo. Na de geboorte van onze jongste dochter bleek ze erg allergisch voor honden te zijn. Met pijn in ons hart hebben wij toen een ander huisje voor onze hond moeten vinden. We hebben het beste plekje ooit voor haar gevonden, al was ons huis na haar vertrek echt heel leeg en stil. Na een jaar was het gemis vooral ook voor de kids zo groot dat we eerst Snow als kitten in huis hebben genomen. Daarna haar zusje Lio ook. En daar zijn we elke dag heel erg blij mee!

Wat is het meest bijzondere aan Snow en Lio?

Dat ze altijd samen liggen. Snow likt Lio altijd schoon en ze zijn echt onafscheidelijk. Zo lief.

Wat vind je zo leuk aan katten?

Het is fijn om beestjes in huis te hebben. Ik word er bij thuiskomst zo ontzettend blij van om die kopjes bovenaan de trap te zien. Dat maakt thuiskomen écht thuiskomen!

Jipp met katten voor de spiegel in huis

Wat maakt jullie band zo speciaal?

Snow zoekt mij grappig genoeg altijd op als ik moe of overweldigd ben. Lio komt vooral bij mij als ik vrolijk ben.

Doe je ook andere dingen met ze naast knuffelen en aaien?

Dit doen vooral de kinderen heel veel. Liv doet soms een trucje met Snow waarbij ze van haar wegrent. Dan achtervolgt Snow haar en gaat ze weer naast haar gaat zitten. Minder leuk voor de buren dat heen en weer rennen, haha.

Wat kun jij leren van Snow en Lio?

Dat alles beter is als je samen bent. Ze zorgen voor elkaar en hun leventje is zo echt leuker voor hen beide. Samen is dus echt beter dan alleen in dit geval!

Wat vinden andere familieleden van Snow en Lio?

Mijn man Luke was eigenlijk niet echt een kattenmens, maar ondertussen deelt hij stiekem zijn eten met ze. En af en toe hoor ik hem allemaal koosnaampjes zeggen tegen ze tijdens het aaien.

Hoe ver gaat jullie grens in huis?

Ze liggen niet in ons bed in de nacht, dan zijn ze in de woonkamer. Ze mogen naar buiten en gaan bij ons dan vooral naar de tuin of balkon. Echt heel veel verder durven ze nog niet, maar mag zeker als ze daar aan toe zijn.

Voor je werk ben je vast veel op pad. Hoe combineer je dat met Snow en Lio?

Eigenlijk ben ik juist veel thuis, want daar werk ik voornamelijk. De kinderen gaan ook niet naar een opvang. Mijn man of ik zijn altijd thuis.

Waarom vind je adoptie van dieren zo belangrijk?

Ieder dier verdient een tweede kans op liefde. En degene die een dier adopteert kan weer genieten van de liefde van een beestje. Het is zoiets bijzonders.

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Ik help dieren graag om ze een forever home te geven, omdat ik ze dat zo ontzettend gun. Verhuisdieren is een supermooi initiatief en ik ben blij dat ik deze maand de dieren op jullie site kan helpen!

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.