Ambassadeur Kim-Lian van der Meij en haar honden Jala en Jinx

'Ik ben soms bijna jaloers hoe honden zo lekker kunnen luieren.'

Blog Dennis van Plateringen
17-06-2020

Kim-Lian van der Meij ken je ongetwijfeld als enthousiaste tv-presentator, zangeres of musicalster. Deze maand is zij onze influencer ambassadeur op Instagram en geeft ze tweedekansdieren op onze website extra aandacht. Haar eigen honden Jinx en Jala deelt ze ook af en toe op haar Instagram account en wat zijn ze leuk! Wij waren erg nieuwsgierig wat de twee honden voor haar betekenen. Kim-Lian deelt het graag met ons.

Wat wil je gelijk delen over Jala en Jinx?

Dat ze megasociaal zijn. Wij hebben voor Jala en Jinx twee andere Alaska Malamutes gehad en dat zijn onze vrienden voor het leven geworden. Ze heetten Skai en Moon. Helaas duurde hun leven ‘maar’ 14 jaar. Alaska Malamutes zijn echt familiehonden en gaan goed in huis met kinderen.

Wat is het meest bijzondere aan Jala en Jinx?

Het zijn echte trekhonden, sledehonden. Mijn man en ik gaan vaak met Jala en Jinx fietsen en dan rennen ze kilometerslang op hoog tempo. We hoeven zelf niet te trappen en worden dan voortgetrokken. Hun trekkracht en uithoudingsvermogen is enorm!

Wat vind je leuk aan het hebben van honden?

Vooral dat ze je elke dag weer vrolijk en enthousiast begroeten. Soms meerdere keren op een dag. Er is zo altijd iemand blij dat je er bent en de liefde van die twee is echt onvoorwaardelijk.

Wat maakt jullie band zo speciaal?

Ze horen echt bij ons en onze manier van leven. Ze zijn meeverhuisd van Nederland naar Zweden en we proberen zoveel mogelijk activiteiten te combineren met de honden. Dagjes aan het strand, samen fietsen, wandelen en heeeeeel veel knuffelen. Ze zijn dol op aandacht en dat geven wij maar al te graag.

Doe je ook andere dingen met je honden naast fietsen, knuffelen en aaien?

We borstelen Jinx en Jala veel en regelmatig. Dat is ook absoluut nodig met hun dikke vacht. Je staat echt versteld hoeveel haar van die twee afkomt als ze de rui zijn. We hebben ze ook wat trucjes geleerd, zoals rondjes draaien en ‘make out’. Dat was meer een grapje van mijn man en mij. Als ze dit commando horen, geven ze elkaar een neuskusje, haha.

Wat kun jij leren van Jala en Jinx?

Je rust nemen. Ik ben soms bijna jaloers hoe honden zo lekker kunnen luieren. Dat lukt mij niet.

Voelen je honden jouw emoties aan?

Absoluut! Moon was onze vorige Malamute-teefje en toen ik weeën kreeg aan het einde van mijn zwangerschap, begon ze als een wolf zachtjes mee te janken. Zo lief.

Wat vindt je gezin van de plek die Jala en Jinx innemen in jouw leven?

Mijn leven is ons leven. De honden maken echt deel uit van onze familie.

Hoe ver gaat jouw grens in huis?

Jala en Jinx mogen wel op de bank, maar dan leggen we eerst een dekentje neer. Zodat de haren niet aan de bank blijven hangen. Ze mogen zéker niet in bed. Dat zou ook niet eens lukken, dan is er geen plek meer voor ons, hahaha.

Voor je werk ben je vast veel op pad. Hoe combineer je dat met de honden?

Gelukkig is mijn man Daniel altijd thuis omdat hij ook vanuit huis werkt. Nu we in Zweden wonen hebben we een ruime hondentuin gebouwd. Zo kunnen Jinx en Jala altijd naar buiten als wij zelf even van huis zijn. Ze brengen veel tijd door buiten en daar zijn ze toch het liefst.

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Ieder dier dat ‘homeless’ is of raakt, verdient een nieuw baasje en veilig thuis. Via Verhuisdieren kunnen mensen zorgvuldig zoeken naar de beste match. De match is een win-winsituatie voor mens en dier. Daar draag ik graag een steentje aan bij!

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.