Benthe Liem over haar liefde voor labradoodle Pupper

"Als wij een tweede hond zouden nemen, dan kiezen we absoluut voor een hond die een nieuw thuis zoekt."

Blog Dennis van Plateringen
29-06-2021

Benthe Liem is voor haar werk regelmatig op reis en niets is dan leuker als er iemand op je wacht als je thuiskomt. Pupper is een jonge hond van twee jaar en heeft duidelijk een plekje in haar hart veroverd. Benthe deelde met Verhuisdieren hoe haar thuisleven met lieve Pupper en vriend Isidoor eruit ziet.

Wat wil je direct delen over Pupper?

Pupper is een jonge labradoodle van twee jaar en is beige van kleur. Hij is een echte ADHD’er, wat ook wel matcht met mij. Daarnaast is hij natuurlijk gewoon de allerliefste hond die er is!

Heb je hem overgenomen van een eerder baasje?

Nee, mijn vriend Isidoor en ik hebben hem als een puppy in huis genomen.

Zou je adoptie overwegen als je opnieuw een hond zoekt?

Honderd procent zeker! Als wij een tweede hond zouden nemen, dan kiezen we absoluut voor een hond die een nieuw thuis zoekt.

Wat is het meest bijzondere aan Pupper?

Pupper is heel relaxed en ligt de hele dag te snurken, maar zodra hij naar buiten mag wordt hij echt mega enthousiast! Zelfs zo enthousiast dat hij binnen soms zijn plas al laat lopen op de grond. We vinden dit niet heel erg, al proberen we het een stapje voor te zijn.

Benthe Liem draagt hond pupper in haar armen

Wat vind je zo leuk aan het hebben van een hond?

Je komt veel meer buiten, hebt leuke gesprekken met andere hondenbaasjes en er is altijd iemand blij je te zien als je thuiskomt.

Wat maakt jullie band zo speciaal?

Ik behandel hem als mijn kind. Laatst was ik in Kroatië en mijn vriend vertelde mij dat Pupper minder at. Hij leek mij echt te missen. Toen ik terugkwam, at hij gelijk zijn hele bak leeg, haha.

Doe je ook andere dingen met hem naast knuffelen en aaien?

Pupper krijgt geen genoeg van spelen. Hij heeft een knuffel genaamd ‘Meneer de Wasbeer’. Als ik dat speeltje tevoorschijn haal, kan hij bijna niet wachten om achter het speeltje aan te rennen.

Wat kun jij leren van Pupper?

De kleine dingen in het leven waarderen. Een heerlijk thuis, lieve mensen om je heen… dat is toch eigenlijk alles wat je nodig hebt?

Voelt hij jouw emoties aan?

Pupper voelt mijn emoties deels aan. Als ik ziek ben, komt hij bij me liggen om me te beter te laten voelen bijvoorbeeld. Hij is nog vrij jong en ik verwacht dat dit mogelijk nog verder ontwikkeld. Al is het al heel lief wat hij nu aanvoelt.

Benthe Liem knuffelt met haar labradoodle pupper

Wat vindt je vriend van de plek die Pupper inneemt in jouw leven?

Helemaal prima natuurlijk. We hebben samen voor Pupper gekozen en ook Isidoor is dol op hem! Ik geniet er ook enorm van om die twee samen te zien knuffelen of spelen.

Hoe ver gaat jouw grens in huis?

Pupper mag echt alles. We beschouwen hem als ons kind. Pupper mag op ons bed, op de bank… er is geen plek waar hij niet mag komen. Hij verliest geen haren omdat hij een labradoodle is. Dat scheelt enorm in het schoonhouden van ons huis.

Voor je werk ben je vast veel op pad. Hoe combineer je dat met Pupper?

Als ik alleen op reis ga, blijft hij lekker met Isidoor thuis. En als we samen weggaan, verblijft hij altijd bij mijn ouders. Die hebben zelf ook een hond (Australian shepherd) en dat vindt Pupper geweldig! Het is het enige moment wanneer hij mij niet mist, haha. Hij ziet mijn ouders ook als zijn tweede stel baasjes.

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Ik sta echt achter jullie goede initiatief! Het is een mooi idee om dieren een nieuw thuis te kunnen geven. Een site als verhuisdieren.nl is duidelijk nodig. Ondanks dat je een dier niet voor even in huis neemt, kun je in situaties komen waarin je het beestje niet kunt houden. Hoe moeilijk die beslissing ook is, het is goed dat je alsnog een warm thuis kunt vinden voor je hond, kat of konijn.