Doe jij mee met de Verhuisdieren Feel Good Challenge?

Het nieuwe jaar is gestart en wat is er leuker dan 2021 goed te beginnen? Zeker nu Blue Monday, de meest deprimerende dag voor veel mensen, eraan komt. Daarom hebben we de Verhuisdieren Feel Good Challenge bedacht. In zeven dagen krijg je leuke opdrachten voor jou, je huisdier en de mensen in je omgeving. Let’s beat that blue feeling!

Blog Redactie Verhuisdieren
16-01-2021

Doe jij mee met onze challenge? We beginnen op maandag 18 januari. Het is extra leuk als je foto’s van je challenges deelt met de hashtag #verhuisdierenfeelgood op Instagram. Zo spotten wij je foto’s en delen we ze misschien zelfs door op ons Instagram account. Je kunt ook zelf een dagboekje bijhouden om later nog eens door al die positiviteit te bladeren.

Dagelijks een nieuwe challenge in deze blogpost

Iedere dag, vanaf maandag 18 januari, voegen we een nieuwe opdracht toe aan deze blogpost. Denk aan thema's als eenzame ouderen, een dagje anders koken, je dier verzorgen en zelfs een beetje creatief aan de slag gaan. Geloof ons: het wordt fun!

** Update 25 januari: de challenge is helaas beëindigd. Bekijk onze story op Instagram voor de posts.

Dag 1: Doe iets nieuws met je dier

Nieuwe dingen doen levert verrassende, leuke ervaringen op. Zet je hond of kat aan het hersenwerk, verras je lieverd met een nieuw speeltje of bezoek een nieuw wandelgebied met je hond. Als je meerdere ideeën hebt voor gebieden kun je ook een ideeënpot aanmaken met briefjes. Zo geef je jezelf goede suggesties wanneer je even niet weet welk nieuw bos, heide of strand je wilt gaan verkennen met je hond.

Heb je zelf geen dier? Vraag dan eens of je een paar daagjes op een kat mag passen of loop een rondje met de hond van de buren.

Dag 2: Maak iemand blij die mogelijk eenzaam is

Er is veel eenzaamheid onder ouderen en zeker nu in coronatijd. Nodig die oudere tante of buurvrouw eens uit om met je kat te knuffelen. Of bezoek iemand waarvan je weet dat hij of zij dol op honden is en zelf geen dier heeft. Waarschuwing: dit levert mogelijk blije mensen en dieren op ;-) Denk je wel aan de geldende coronaregels?

Woont die eenzame oudere dame of heer wat verder weg? Verstuur een kaartje via bijvoorbeeld cor.omapost.nl. Upload de aller-cuteste foto van je dier om van een afstandje wat extra vrolijkheid te bezorgen. Reken er maar op dat jouw kaartje een speciaal plekje in huis krijgt!

Dag 3: Eet een dagje plantaardig

Als dierenliefhebber wil je vast zo min mogelijk dierlijke producten eten en drinken. Kook daarom eens een dagje plantaardig (vegan). Eten maken zonder vlees en zuivelproducten is helemaal niet zo ingewikkeld als sommige mensen denken. Je kunt vrij makkelijk de stukjes kip in een gerecht vervangen door vleesvervangers die op kip lijken. Zouden de kids het doorhebben?

Wil je ook je hond verwennen met een heerlijk plantaardig tussendoortje? Maak dan deze boterbonen-wortelsoep van Lisette Kreischer die geschikt is voor honden en baasjes. De soep is speciaal bedacht door Lisette en vegan chef Maartje Borst voor deze challenge!

Enthousiast geworden door dit recept? Bestel het boek DOG.EAT.PLANT. van Lisette Kreischer en Rick Scholtes als cadeautje voor jezelf of een ander hondenbaasje.

Iets minder tijd vandaag? Je kunt natuurlijk ook iets lekkers voor je hond of kat bestellen bij VegaVriend. Vergeet je kortingscode via onze site niet als je supporter bent van Verhuisdieren ;-) Het eerdergenoemde boek kun je daar ook bestellen.

Dag 4: Verzorgingsdag voor je dier

Controleer je hond of kat eens helemaal op lichamelijke gebreken. Een fijne manier kan een massage zijn voor je dier. Je werkt met aaien en draaiende vingerbewegingen. Oefen niet te veel druk uit, ga het hele lichaam van je lieve huisgenootje af en ontdek welke plekken misschien gevoelig zijn.

Is het ook tijd om te kammen, uitgebreid te wassen of oren en gebit te controleren? Dit. is. de. dag. En er is nog wat bijzonders vandaag: het is namelijk Internationale Knuffeldag. Vergeet je die extralange knuffelsessie met je dier niet?

Als het al even geleden is dat jullie bij de dierenarts zijn geweest, dan is het ook een mooi moment om de jaarlijkse check voor je hond of kat te plannen. Gezonde dieren zijn blije dieren!

Dag 5: Maak een gedicht of tekening

Hou jij ook zo ontzettend veel van je huisdier? Schrijf een liefdevol gedicht over je leuke huisgenootje of maak een mooie tekening van je hond of kat.

Heb je zelf geen huisdier? Kijk dan eens op verhuisdieren.nl/alle-dieren en kies een dier dat je graag een warm thuis gunt. Voilà, daar is je input voor een fantastisch gedicht!

Best leuk om weer eens creatief bezig te zijn, toch?

Als je creatie niet helemaal gelukt is, kun je ook een origineel portret van je huisdier bestellen bij onze partners Poesprint of Ideeën Studio. Vergeet als supporter van Verhuisdieren je kortingscode niet te gebruiken!

Dag 6: Kijk een film of documentaire met dieren

Tijd om te relaxen en dan wel in Verhuisdieren-stijl. Kies een leuke film of documentaire met dieren in de hoofdrol en geniet samen met je hond of de kat op de bank van deze heerlijke ontspanning.

Geen idee wat te gaan kijken? De documentaire The Biggest Little Farm (9 jaar en ouder) is een absolute aanrader vanuit onze redactie. Het verhaal, de fantastische shots… en het begint allemaal met de belofte aan een hond. We hopen dat je ‘m net zo kunt waarderen als wij!

Heb je iets minder tijd en toch zin in entertainment? Bekijk dan één van onze PetTalks op YouTube.

Dag 7: Maak de beste foto van je dier

Je telefoon staat vast vol met foto’s van je hond of kat. Maar heb je weleens echt uitgebreid de tijd genomen om je dier goed op een foto te zetten? Speel eens met hoogte door van onderaf of op ooghoogte te fotograferen, zoek een fotogenieke omgeving op met je hond of maak een scherpe portretfoto waarbij je focust op de ogen van je dier.

Trots? Knap gedaan! Vergeet die superfoto niet te delen op je socials. ;-)

Verhuisdieren Feel Good Challenge januari 2021

Hopelijk beleven jij, je dier en je naasten veel plezier aan deze challenge. It's time to feel good :-)