Griekse pups vinden gouden mand

Ineke en haar vriend John hadden jarenlang twee honden: boerenfoxje Guus uit Nederland en Muro, een Spaans zwerfhondje. Helaas werd Muro na elf jaar ziek en hebben ze hem in juni 2017 in moeten laten slapen. Ineke mist hem nog elke dag. Maar ook Guus (bijna 14 jaar), die elf jaar samen was met Muro, miste zijn hondenvriendje vreselijk. “Hij heeft echt twee weken gerouwd”, aldus Ineke. Er moest wat anders komen. En zo geschiedde. Pups Bella en Beertje uit Samos (Griekenland) maken er nu een vrolijke boel van en langzaamaan leeft Guus weer helemaal op!

Succesmatches Trudy van den Wijngaard
23-05-2018

Hoe kwam je op Verhuisdieren.nl terecht?
Ik had gegoogled op “buitenlandse honden adopteren”, want ik wilde een soort hondje net als Muro in eerste instantie. Dat kan natuurlijk helemaal niet, maar toch wilde ik sowieso een hond uit het buitenland. We hebben vier jaar in Spanje gewoond en daar heb ik Muro gered en geadopteerd. Het is verschrikkelijk hoe men met dieren omgaat. Je hart huilt! Je zou ze allemaal wel willen redden! Ik kwam dus op Verhuisdieren.nl terecht. Ik had nooit van deze site gehoord, maar wat doen ze belangrijk werk! Ik zou willen zeggen: “Als je dan toch een hondje zoekt, ga dan kijken op Verhuisdieren. Er staat echt van alles staat op, zowel Stichtingen als particulieren”.

Succesmatch verhuisdieren

Ineke is ontzettende blij met haar roedel: Bella (l), Beertje (m) en Guus (r)

Waarom koos je voor pups in plaats van een volwassen hond, en waarom twee?
Ik dacht in eerste instantie: “Ik kan een volwassen hond erbij nemen voor Guus, maar ja, hij is al bijna veertien. Als hij er niet meer is, dan zit ik straks met een hond die ook weer alleen is”. Opeens dacht ik: “Ik ga gewoon eens naar puppy’s kijken”. En toen zag ik Bella, een totaal bruin hondje. Zij was van Stichting “Adopteer een Griek”. Ik zag die ogen en dat koppie…dat was echt abnormaal! Ik dacht: “Jij bent het!” Bij de Stichting waren nog meer puppy’s en opeens besloot ik: “Ik kan er beter twee nemen want als Guus straks doodgaat, dan hebben ze elkaar altijd nog”. 

Hoe ging de eerste kennismaking met Guus?

Nu gaat het goed! Hij loopt met ze mee en als hij de kans krijgt gaat hij met ze spelen. Dat vind ik echt heel leuk! Maar in het begin vond Guus het helemaal niks. Hij schoot naar boven toe en hij liep ook elke keer weg als Bella en Beertje eraan kwamen. De twee pups zijn af en toe ook ontzettend druk natuurlijk. Dat vindt Guus helemaal niks want hij denkt dan dat ze aan het knokken zijn. Hij gaat dan blaffen zo van: “Nou jongens, ophouden!” Ja, hij is een echte vredestichter. 

Wat zijn de karakters van Bella en Beertje?

Ze zijn ongeveer vijf maanden oud, maar zijn geen familie van elkaar. Beertje is echt een jachthondje, hij apporteert uit zichzelf, loopt met van alles te slepen en legt het ook voor je neer. Bella is een ontsnapper en is vreselijk gefocust op eten. Ze is ook vrij schrikachtig. We hebben een hoveniersbedrijf en mijn vriend en stiefzoon Koen hebben dan zo’n broek aan en van die grote schoenen. Dat vindt ze heel eng. Maar ze zijn zoooo leuk met z’n tweeen, echt, je lacht je een ongeluk! Het zijn twee hele komische hondjes, ze hebben echt humor. Ik gun het ze ook zo, want ze hebben toch een rotbegin gehad. Ja, ik kan het iedereen aanraden. Als het kan neem dan twee pups, want het is zowel voor jezelf als voor die beestjes hartstikke leuk. Ik ben er echt ontzettend blij mee!

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.