Hond fris de zomer in

Dit is Missy een langharige chihuahua. Het lange haar is bij dit ras niet overal even lang. Zo is het op de borst en bij de achterbenen (broek) vaak een enorme bos terwijl het op het lichaam weer niet zo lang behaard is.

Vachtexpert Diana Leeuwe
21-07-2016

Het liefst ziet Mark, het baasje van Missy, haar helemaal kort en gestroomlijnd. Dat komt omdat ze een heel sportief stel zijn. Ze lopen namelijk samen hard! Wie dacht dat deze kleine honden rassen alleen maar in tassen worden rondgedragen heeft het dus mis. Dit kleine vriendelijke hondje gaat elke dag een rondje hardlopen en Missy holt dan zonder riem lekker met haar baasje mee.

Snelle coupe

Missy krijgt dus in de trimsalon een snelle coupe, waarbij ik het haar op de borst en hals inkort. De voetjes maak ik ook netjes door het pluizige haar er tussenuit te knippen. Ook krijgt ze een korte ‘broek’ aan en zo kan ze weer sportief mee rennen met de baas.

Wat een fit en bijzonder hondje is dit. Hopelijk nemen een hoop mensen een voorbeeld aan Missy en haar sportieve leventje als kleine hond. Goed bewegen is goed voor elk dier. Hoe klein ze ook mogen zijn. En hoe leuk is het als je samen met je hond fit de zomer in gaat.

Welke vachten zijn bij een zomertrimbeurt gebaat?

Pas in de zomer op voor grasaren!

         Mail je vraag         
 


Heb je vraag over de huid of vacht van je hond of kat? Stel je vraag met voldoende achtergrondinformatie aan Diane Leeuwe en ze geeft je vrijblijvend professioneel advies.

 

 

LEES HIER ALLE ANDERE BLOGS VAN DIANA LEEUWEOVER HAAR ERVARINGEN IN DE HONDENTRIMSALON

 

 

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's
icon-arrow-left Created with Sketch.