Nalaten aan Verhuisdieren via een testament

De wetenschap dat er na je overlijden iets goeds gebeurt met je nalatenschap, geeft veel mensen een prettig gevoel. Meestal zijn er kinderen of andere familieleden die in aanmerking komen voor de erfenis. Maar als je die niet hebt, wil je je vermogen misschien nalaten aan een goed doel. Heb je wel eens aan stichting Verhuisdieren gedacht?

Nieuws Nienke Oort
30-07-2022

Er zijn natuurlijk heel veel goede doelen en je laat je nalatenschap na aan een organisatie waar je echt iets mee hebt, die je vertrouwt en waarvan je zeker weet dat er iets goeds met de waarde van de erfenis gebeurt.

Dierenwelzijn op 1

Stichting Verhuisdieren zet zich dagelijks in om voor tweedekansdieren een fijn thuis en het best passende baasje te vinden. Door hen van huis naar een thuis te herplaatsen, blijft hen een stressvol asielverblijf bespaard. Daarnaast doen we onze uiterste best om malafide broodfokkers buiten de deur te houden door de vraagprijs voor dieren te beperken. Bij Verhuisdieren gaat het er niet om dat je geld kunt verdienen aan het herplaatsen van een hond of kat, maar dat er een fijn thuis voor het dier gevonden wordt.

Maar dat is niet alles. Om een dier te kunnen adopteren moeten zoekers een kleine bijdrage doen. Dit is om een drempel op te werpen en zo impulsaankopen te verminderen en om ervoor te zorgen dat degene die zijn dier herplaatst alleen reacties krijgt van mensen die oprecht geïnteresseerd zijn. Het is al verdrietig genoeg dat je je dier moet herplaatsen.

Daarnaast is Verhuisdieren inmiddels een serieus genomen partij als het gaat om overleg met ministeries, overheidsorganisaties als NVWA en RVO. Door met deze instanties in gesprek te gaan, proberen wij op hoger niveau een bijdrage te leveren aan het dierenwelzijn. Bijvoorbeeld op het gebied van het importeren van zwerfdieren uit het buitenland.

Ook bestaat het Verhuisdier in Nood-potje. Hiermee ondersteunen we adoptanten financieel die een dier via Verhuisdieren geadopteerd hebben, en welke onverwacht een ziekte of aandoening blijkt te hebben. Zo kunnen we helpen de hond of kat weer helemaal gezond te krijgen.

Nalaten aan Verhuisdieren

Huisdierenschool

Inkomsten van Verhuisdieren worden altijd 100% gebruikt voor het dierenwelzijn. We zijn altijd bezig ons matchingplatform te verbeteren om nóg betere matches te maken. Maar we hebben ook een team paraat staan dat elk profiel dat online komt handmatig checkt. Dit om illegale broodfok tegen te gaan, maar ook eigenaren te helpen, mocht de situatie daarom vragen.

Ook zijn we altijd bezig voorlichtingsmateriaal te ontwikkelen om (nieuwe) diereneigenaren nog meer kennis bij te brengen hoe zij op de beste manier voor hun hond, kat of konijn kunnen zorgen. En hoe er een betere band opgebouwd kan worden. De Huisdierenschool.nl is hier een mooi voorbeeld van. Op dit online platform kunnen mensen tegen een kleine betaling prachtige online cursussen volgen voor leuke activiteiten, maar ook leren over communicatie met je dier en de zorg voor je dier.

En we hebben twee magazines uitgebracht met zeer waardevolle informatie voor eigenaren van buitenlandse honden. Deze zijn gratis te downloaden. Of tegen kostprijs te bestellen in de webshop van Verhuisdieren.

Erfenis nalaten aan Verhuisdieren

Donaties en erfenissen komen ten goede aan bovengenoemde projecten. Met deze schenkingen kunnen we echt iets betekenen voor dieren die geen stem hebben en ervoor zorgen dat ze echt op fijne plekken terechtkomen. En als er nood aan de man is, ons netwerk inzetten en helpen met het vinden van een tijdelijke opvang.

Verhuisdieren is een stichting met een ANBI-status. Ook zitten wij in het traject om een CBF-keurmerk te krijgen. Zo weet je zeker dat als je Verhuisdieren opneemt in je erfenis, alle vermogen ten goede komt aan het welzijn van onze honden, katten en konijnen.

Overweeg jij om Verhuisdieren iets na te laten? Via onderstaande knop kun je alle informatie vinden over de verschillende manieren die bestaan om Verhuisdieren als erfenaam aan te wijzen.

Nalaten aan Verhuisdieren