Patty Brard en haar liefde voor hondjes Bibi, Bobbie en Lulu

"Of je nou een uur weg bent geweest of een dag of drie weken… ze zijn altijd even vrolijk je te zien."

Blog Dennis van Plateringen
28-10-2021

Als iemand fanatiek is als maandambassadeur, is het Patty Brard wel. Ze deelt ongeveer vier keer zoveel dieren dan wij gehoopt hadden en dat laat duidelijk zien wat een groot dierenhart Patty heeft! Zelf heeft zij ook twee lieverds in huis die zij het beste hondenleven geeft wat een hond zich kan wensen. Patty vertelt over haar Bibi, Bobbie en Lulu van wie Patty even geleden afscheid moest nemen.

Wat wil je direct delen over Bibi en Bobbie?

Bibi is dertien jaar en Bobbie is net een jaar geworden. Bibi is eerder 12 jaar samen geweest met Lulu, die helaas onlangs overleden is. Bobbie kwam erbij en brengt veel gezelligheid in huis. Al zal het plekje van Lulu in ons hart altijd haar plekje blijven. Bibi moest duidelijk even wennen, omdat Bobbie als ‘jong ding’ even haar plek in zou nemen. Inmiddels zijn het echte vriendinnetjes en is Bibi weer wat vrolijker en jonger in haar gedrag geworden.

Wat is het meest bijzondere aan Bibi en Bobbie?

Ze zijn ontzettend aanhankelijk. Bibi en Bobbie slapen in een babybedje tussen de Kruidvat-panterdekens naast ons en zijn zo lief naar ons en elkaar. Het leven bestaat uit geaaid worden, eten, slapen en wandelen. En dat in de herhaling.

Wat vind je zo leuk aan honden?

Honden zijn altijd trouw en zo blij wanneer je thuiskomt. Of je nou een uur weg bent geweest of een dag of drie weken… ze zijn altijd even vrolijk je te zien. Bobbie lijkt dan net een circusartiest. Ongelooflijk die blijdschap. Echt heerlijk!

Wat maakt jullie band zo speciaal?

Bibi en Bobbie zijn echt onderdeel van ons gezin. Ze zijn niet ‘de hondjes van een gezin’, maar leven echt ín ons gezin. Het zijn bijna onze kindjes. We behandelen ze echt als gelijken. Ze slapen bij elkaar. Als zij er niet zijn, en ze zijn bijvoorbeeld op Ibiza, dan voelt het huis niet compleet. Zo hecht is onze band.

Parrty Brard knuffelend met hondje Bobbie

Doe je ook andere dingen met ze naast knuffelen en aaien?

Ik zou wel willen maar zij niet, haha. Bibi en Bobbie rennen graag achter de poezen aan op Ibiza. Bobbie vindt een bal apporteren leuk, maar Bibi kijkt me dan aan met een blik van ‘ga zelf maar achter die bal aan’. Trucjes leren vindt Bobbie ook leuk. Ze gaat het liefst bij het circus als ze groot is! Al laat ik haar niet veel springen om haar heupen te beschermen.

Wat kun jij leren van Bibi en Bobbie?

Dat ze loyaal en al-tijd blij zijn! Dat zou iedereen eens moeten meekrijgen van z’n hondjes.

Voelen zij jouw emoties aan?

Dat doen ze zeker. Als iemand zijn of haar stem verheft in huis, reageren zij daar gelijk op met een ‘moe-hoe-hoe’-geluid. Bobbie en Bibi willen geen onenigheid in huis. Het moet allemaal pais en vree zijn en dat is eigenlijk ook heerlijk. Ze zorgen voor frisheid, reinheid, regelmaat en voor liefde.

Zit dierenliefde in jullie familie?

We zijn een echte hondenfamilie. Mijn dochter Priscilla werkt voor DOA, het asiel van Amsterdam. Ze maakt daar twee keer per week hokken schoon en is ooit begonnen als vrijwilliger. Inmiddels wil Priscilla er echt haar werk van maken. Ze heeft zelf hond Billy geadopteerd die uit Roemenië komt en haar kat Dexter komt ook uit een opvang. Priscilla is ook dol op Bibi en Bobbie en datzelfde geldt voor Antoine en mij.

Patty Brard en Antoine samen met hondjes Bibi en Bobbie in de keuken naast een bos rozen.

Hoe ver gaat jullie grens in huis?

Er zijn bijna geen grenzen in huis. Ze mogen op de bank, op schoot en naar buiten. Oh ja, mee-eten doen ze niet. Ook omdat het niet goed voor Bobbie en Bibi is. Wel geven wij ze dan een eigen snackje.

Voor je werk ben je vast veel op pad. Hoe combineer je dat met Bibi en Bobbie?

Ze zijn altijd bij Antoine of bij mij. Bobbie en Bibi zijn nooit alleen.

Waarom vind je adoptie van dieren zo belangrijk?

Ik gun alle dieren het huisje dat Bobbie en Bibi ook hebben. De liefde van dieren die je ervoor terugkrijgt is fantastisch!

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Ik steun met liefde jullie mooie werk. Ik heb ontdekt dat ik via mijn socials veel poezen op Ibiza ook een mooi plekje kon geven. We hadden daar een aanlooppoes met kittens en we hebben voor alle katjes een fijn huisje kunnen vinden. Als ik Verhuisdieren daar ook mee kan helpen, doe ik dat met liefde. Ieder dier verdient een liefde vol thuis.