Sara Ras over haar hamster Milly en andere dieren in haar leven

"Het liefst adopteer ik alle zwerfhonden, showhonden en andere honden die het zwaar hebben."

Blog Dennis van Plateringen
17-10-2020

Sara is duidelijk een enthousiaste ambassadeur voor Verhuisdieren en een enorm grote dierenliefhebber. In haar introductiefilmpje maakte je al eerder kort kennis met haar grote liefde, hamster Milly. Wij wilden graag meer weten over de band tussen die twee. Sara deelt graag waarom Milly haar blij maakt, wat andere dieren in haar leven betekenen en hoe ver haar dierenliefde reikt.  

Hoe is Milly in je leven gekomen?

Vorig jaar hebben mijn ex-vriendje en ik Milly in huis genomen omdat wij graag voor dieren zorgen en een kat of hond helaas geen optie was. Wij hebben eerder een hamstertje gehad en nadat zij, Billy, helaas overleed, hebben we Milly een thuis gegeven.   

Wat maakt haar zo bijzonder?

Milly is hilarisch. Ze barst van de energie, hamstert graag en is nieuwsgierig. Ze is de prinses van het huis en heeft een prachtig vachtje.

Wat is zo leuk aan het hebben van een hamster?

Het feit dat ik voor een diertje kan zorgen dat uiteindelijk nog erg zelfstandig is. Ze is klein en heeft een leuk, grappig karakter. En er is zo altijd iemand in huis. Ik ben niet eenzaam, maar vind het fijn dat wanneer ik 'alleen' thuis ben, ik altijd weet dat Milly dichtbij me is.

Milly de hamster eet erwtjes uit de hand van Sara Ras

Hoe ziet het dagelijkse leven van Milly eruit?

Eat, sleep, hamster, repeat (lacht). Ze is vrij actief voor een hamster en al zijn veel hamsters nachtdieren, toch komt Milly graag af en toe even de zonnestralen bekijken. Ze heeft geen vast ritme. Elke dag rent ze lekker in haar radje, krijgt ze wat vers voer (groenten en fruit) en laat ik haar even buiten haar Milly Mansion (haar kooi) lopen. Ze is erg nieuwsgierig en rent graag over het tapijt op zoek naar een plekje waar ze nog niet eerder geweest is.

Heb je eerder dieren in je leven gehad?

Ja, we hebben twee katten thuis gehad toen ik een baby was, al heb ik die verder niet bewust meegemaakt. Later hebben wij nog een poes Tara gehad, een Maine Coon die 19 jaar oud is geworden. Papa en ik hadden later nog een grote zwarte kater Apollo. Hij is dit jaar helaas overleden en hij heeft papa en mij onwijs veel liefde en humoristische momenten gegeven.  

Welk dier heeft enorm veel voor je betekend?

Apollo! Papa wilde liever geen kat en na lang zeuren kwam hij toch bij ons. Eindstand: papa was beste vrienden met de kat en ze vielen elke avond samen in slaap.

Sara met kat Apollo

Kun je een voorbeeld geven hoe ver jouw dierenliefde gaat?

Ik probeer tegenwoordig zo vega(n) te eten als ik kan. Daarnaast ben ik pro-adoptie en anti-fokkers. Hiervoor maak ik mij sterk op mijn online kanalen. Adopt don’t shop!  

Klopt het dat je zelf ook graag een hond wilt?

Het liefst adopteer ik alle zwerfhonden, showhonden en andere honden die het zwaar hebben. Maar daar heb ik helaas geen ruimte voor, haha. Ik wil graag, wanneer ik er zelf klaar voor ben, een hondje adopteren. Ook ben ik inmiddels geïnteresseerd in stichtingen die zwerfhonden redden uit het buitenland die ook dieren aanbieden op Verhuisdieren. Hopelijk kan ik over een jaar of 5 mijn eerste hond adopteren, al wil ik er echt klaar voor zijn om alle aandacht en liefde te kunnen geven.

Zijn er eerder tweedekansdieren in je leven geweest?

Zeker! Onze kat Tara hebben wij via Marktplaats weggehaald bij een fokker omdat ze was uitgefokt. Ze was mishandeld, vermagerd, bang en wilde niks met mij te maken hebben omdat ik nog een kind was. Later werden we dikke vriendinnen en ik ben zo blij dat zij een goed thuis heeft gekregen. Ik mis haar en ben wel blij dat ik zo lang van haar heb kunnen genieten. Ik heb veel om haar kunnen lachen en viel vaak met haar in slaap.

Wie zorgt er voor Milly als je van huis bent?

Papa meestal. Hij vindt Milly geweldig leuk en geeft haar graag pindaatjes. Papa vindt het fijn om op haar te passen en aangezien ik momenteel weer bij hem in huis woon, zie ik hem vaak even 'converseren' met Mil. Toen papa en ik in de zomer naar Italië zijn gegaan heeft mijn BFF Demi op haar gepast en dat vond Demi ontzettend leuk. Gelukkig maar!

Waarom ben je ambassadeur geworden voor Verhuisdieren?

Omdat ik volledig achter het doel van jullie stichting sta ik en ik mezelf graag inzet voor dieren. Met mijn eigen platform hoop ik meer aandacht voor Verhuisdieren te creëren en hopelijk matchen we samen nog meer dieren met baasjes!

Sara bij kippenren

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.