Saskia Noort en haar liefde voor het Spaanse hondje Lola

"Elk moment ergens een tukje doen. Dat lijkt me heerlijk."

Blog Dennis van Plateringen
30-05-2021

Onze maandambassadeur Saskia Noort is een enorme dierenliefhebber. Zelf heeft zij een eigen hond Lola die ook geadopteerd is uit het buitenland. Saskia heeft geen dag spijt gehad van de adoptie en kan zich geen leven meer voorstellen zonder de liefde van Lola. Wij waren erg nieuwsgierig naar de relatie die Saskia heeft met haar leuke huisgenootje en stelden haar een aantal vragen…    

Wat moet iedereen direct weten over Lola?

Ze is de allerliefste, maar ook een enorme diva. Daarnaast is ze een beetje op haar hoede, vooral bij het zien van grote mannen en enorme tassen. Ik heb geen direct idee waar dit vandaan komt. Mogelijk heeft ze een vervelende ervaring gehad met mensen in het verleden of is zij met een tas geslagen.

Heb je haar overgenomen van een eerder baasje?

Ze is samen met haar moeder en broer gered van een vuilnisbelt bij Sevilla. Toen ze drie maanden oud was, is zij direct bij mij gekomen via een stichting. Er was voor de zekerheid een vangnet als we toch geen perfecte match bleken. We moesten eerst op gesprek en er werd goed gecheckt of wij een geschikt huishouden voor haar waren.

Kies je altijd voor adoptie als je opnieuw een hond zoekt?

Zeker, ik zou altijd een hond adopteren! Er zijn teveel misstanden in de hondenfokkerij.

Wat is het meest bijzondere aan Lola?

Haar aanhankelijkheid en vrolijkheid. Het is heerlijk om haar in de buurt te hebben en iedere dag maakt zij mij extra vrolijk.

Wat vind je zo bijzonder aan het hebben van een hond?

Ik heb op deze manier altijd mijn maatje bij me. Het is echt een soort relatie. Een hond geeft heel veel liefde en trouw terug. Soms voeren we ook hele gesprekken, haha.

Hond Lola vanschrijver en Verhuisdieren-ambassadeur Saskia Noort

Wat maakt jullie band zo speciaal?

Dat we dag en nacht samen zijn. Lola gaat overal mee naartoe en slaapt in haar roze mandje naast me. Ze gaat ook mee naar Ibiza waar ik regelmatig verblijf.

Doe je ook andere dingen met haar naast knuffelen en aaien?

Lola is dol op stokken en ballen gooien, dus dat doen we dagelijks. Af en toe samen stoeien hoort er ook bij!

Wat kun jij leren van Lola?

Elk moment ergens een tukje te doen. Dat lijkt me heerlijk.

Voelt zij jouw emoties aan?

Jazeker! Dan komt ze naast me of op schoot liggen. Of ze legt een poot op mijn been. Heerlijk hoe ze dit aanvoelt. Ze wil er dan echt zijn voor mij.

Wat vinden je partner of andere huisgenoten van de plek die Lola inneemt in jouw leven?

Ik heb geen partner en als ik er een krijg, zal hij Lola’s prominente plek echt moeten accepteren.

Hoe ver gaat jouw grens in huis?

Van mij mag veel. Ze ligt op bed, maar dan wel in haar eigen mandje. Ik ben niet de meest consequente opvoeder, haha.

Voor je werk ben je vast veel op pad. Hoe combineer je dat met Lola?

Lola gaat bijna altijd mee, tenzij het echt niet mag of kan. Als Ik Lola niet mee kan nemen, gaat ze naar mijn ouders, die dol op haar zijn. Of naar vrienden die vlakbij wonen en het ook heel leuk vinden een paar dagen op haar te passen. Wanneer er echt niemand beschikbaar is, breng ik haar naar een hondenpension van haar vertrouwde uitlaatservice. Die neemt haar ook twee keer per week mee uit wandelen.

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Omdat ik een groot hart heb voor dieren en vind dat we eerst de reeds bestaande dieren goed moeten opvangen, voordat we ze gaan fokken. Er zijn talloze verlaten en zwervende honden en katten. Het geeft veel meer voldoening hen een beter leven te geven dan voor duizenden euro’s een doorgefokte pup te kopen. In mijn ogen hebben ‘vuilnisbakkies’ ook meer karakter en ze zijn doorgaans ook een stuk gezonder. Verhuisdieren zet zich in voor dieren zonder thuis en niets is mooier dan mij hier een maand voor in te zetten!