Sterre Koning over haar hondje Yara

'Als ik blij ben gaat ze daar helemaal in mee. Ze is zo’n vrolijk hondje!'

Blog Dennis van Plateringen
20-01-2021

Sterre Koning is deze maand onze ambassadeur en heeft samen met haar moeder een hondje, Yara. Ook de vader en broer van Sterre zijn dol op haar. Yara is een vrolijk hondje en stapt zelfs kwispelend op iedere vreemde af. Sterre vertelt Verhuisdieren meer over haar lieve, knuffelbare huisgenootje.

Wat wil je direct over Yara delen?

Ze is echt heel energiek en altijd vrolijk. Yara houdt heel erg van mensen. Als ze iemand op straat ziet en ze al een klein beetje aandacht krijgt van die persoon, dan likt ze hem of haar het liefst helemaal onder. Uitlaten duurt daardoor soms wat langer. Ze is een echte allemansvriend.

Heb je haar overgenomen van een eerder baasje?

Ik heb Yara samen gekocht met mijn moeder. We hebben haar overgenomen uit een gelegenheidsnestje van mensen die toevallig ook een dierenpension hebben. Ze was nog pup en had geen eerder baasje gehad. Als ik in de toekomst een ander dier zoek, zou ik ook zeker adoptie via Verhuisdieren overwegen en daar eerst een kijkje nemen! De uitleg bij de dieren is duidelijk en jullie werkwijze geeft een veilig gevoel.

Wat is het meest bijzondere aan Yara?

Dat ze zo aanhankelijk is. Ik mag haar altijd knuffelen en aaien, zelfs als ze aan het eten is. Dat vind ik zo leuk aan haar. Yara kan ook haar eigenwijze momentjes hebben. Ze wil dan bijvoorbeeld niet naar buiten om uitgelaten te worden in de avond. Dan kruipt ze weg of pakt ze iets wat niet mag en gaan wij achter haar aan. Die eigenwijze kant van Yara kan ook heel grappig zijn!

Wat vind je zo bijzonder aan het hebben van een hond?

Het is gewoon heel gezellig en je hebt altijd iets om over te praten. Vaak zijn we thuis de draad van ons gesprek kwijt, omdat we allemaal aandacht voor haar hebben. We kijken elkaar dan aan en zeggen: ‘Waar hadden we het eigenlijk ook alweer over?’ Yara heeft het meteen door als het gesprek over haar gaat.

Wat maakt jullie band zo speciaal?

Honden kunnen natuurlijk niet praten, maar ik kan echt haar taal begrijpen. Als ze gaat zitten, als ze blaft… ik heb dan vaak gelijk door wat ze wil. Aan haar lichaamstaal en gedrag kan ik van alles aflezen.

Doe je ook andere dingen met haar naast knuffelen en aaien?

Yara is helemaal fan van apporteren. Ze komt dan met haar knuffel naar mij toe en kijkt me aan van ‘Eh, wil je even gooien?’ Ook komt ze vaak op schoot zitten met haar bot en dan wil ze dat ik het vasthoudt, terwijl zij gaat kluiven. Dat doet ze alleen bij mij en niet bij onze andere gezinsleden. Een soort samen kluiven, haha.

Ook kan Yara wat trucjes. Die doet ze vooral voor iets lekkers. Ze kan lang op haar achterpootjes staan. Ze is dan net een circushondje.

Wat kun jij leren van Yara?

Chillen. Ze kan heerlijk liggen op de bank en zelfs autorijden is slaaptijd voor haar. Dat is echt genieten voor Yara. Als ik op de bank relax, komt ze er altijd bij. En dat doet ze ook bij mijn ouders, broer en zus. Ze wisselt lekker af en heeft dus veel tijd om te relaxen op deze manier!

Voelt ze jouw emoties aan?

Als ze iets verkeerds heeft gedaan, is dat duidelijk te zien aan haar gedrag. Als ik blij ben gaat ze daar helemaal in mee. Ze is zo’n vrolijk hondje!

Wat vinden je familieleden van de plek die Yara inneemt in jouw leven?

Sommige mensen in huis moesten eerst wel wennen. Nu zijn ze helemaal verliefd op Yara en iedereen laat haar om de beurt uit. Ze is echt een familiehondje.

Hoe ver gaat jullie grens in huis?

Ze mag op de bank en soms op bed. Ze krijgt haar eigen eten en we geven haar geen restjes van onze eigen maaltijden. Yara mag door het hele huis, al is ze meestal beneden te vinden.

Voor je werk ben je vast veel op pad. Hoe combineer je dat met Yara?

Ze gaat weleens mee. Zo was ze een keer naar een clipshoot. Yara was ook een keer bij een buitenoptreden. Mijn moeder hield haar bij zich, maar ze rende bijna het podium op om bij mij te zijn, haha. Ze gaat dus vaker mee als ik denk dat het wel kan. Vaak is het ook wel leuk dat zij de aandacht afleidt van mij.

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Ik vind jullie website een ontzettend goed initiatief. Veel mensen zijn op zoek naar een dier en die denken gelijk aan een pup of kitten. Natuurlijk heel leuk, maar er zijn genoeg dieren die iets ouder zijn die ook een tweede kans verdienen. Ze horen niet in een asiel. Ik hoop dat er nog veel mooie matches uit jullie werk voortkomen en ik help jullie graag daarbij als ambassadeur!

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.