Stichting Wereldhonden vertelt....

De wereld is vol met leuke en lieve honden! 

Helaas is er veel leed onder vele van hen. Vooral zwerfhonden in het buitenland hebben vaak een moeilijk bestaan. Tegelijkertijd is hier veel onverschilligheid onder de bevolking. Gelukkig zijn er ook steeds meer mensen die zich het lot van de honden wel degelijk aantrekken. Stichting Wereldhonden slaat de handen graag ineen met deze mensen om zo het leed van enkele honden te verzachten. 

Stichting vertelt Stichting Wereldhonden
26-04-2017

Stichting Wereldhonden is een nieuwe stichting, opgericht in januari 2017. Het bestaat uit een enthousiast team van vrijwilligers. Zo is er een driekoppig bestuur en zijn er screeners, adverteerders, nazorgvrijwilligers, facebookbeheerders, fondsenwervers en een webmaster. Zij hebben allen affiniteit met zwerfhonden en zetten zich dagelijks in om zwerfhonden uit het buitenland te helpen. 

Sterilistatie

En met veel succes!! Sinds de oprichting hebben in drie maanden tijd al zo’n veertig honden een baasje gevonden. Ook is er een sterilisatie project in Craiova (Roemenië) van start gegaan waarbij Stichting Wereldhonden de sterilisatie van drie onbenaderbare zwerfhonden op een fabrieksterrein initieert en financiert en hiermee de geboorte van vele nieuwe zwerfhonden voorkomt.

Eén van de opvanglocaties die wij steunen, bevindt zich op Corfu, Griekenland. Hier zet een aantal vrijwilligers zich zeven dagen per week in om zwervende, afgedankte honden te helpen. De honden worden liefdevol opgevangen in een huiselijke omgeving. Dit betekent dat de honden veel contact hebben met mensen en op deze manier leren dat mensen te vertrouwen zijn.

Stichting vertelt

Een andere opvanglocatie bevindt zich in Craiova, Roemenie. Helaas is het zwerfhondenleed ook hier nauwelijks te overzien. Dagelijks is er contact met een dappere Roemeense vrouw, die haar ogen niet sluit voor het leed maar zich samen met een klein team inzet om het leven van vele honden te redden. Zij heeft een omheind stuk grond ingericht tot een veilige haven voor de arme stakkers die zij van de straat redt. Er staan tientallen hokken met warme manden waar de dieren kunnen schuilen tegen wind en regen. Iedere dag komt de vrouw de honden voeren en knuffelen. 

Stichting Wereldhonden werkt nauw samen met deze twee locaties en in goed overleg worden honden geselecteerd die voor adoptie in aanmerking komen.  Op korte termijn  wil de stichting uitkijken naar andere locaties in andere landen waar honden gered moeten worden en waar hulp hard nodig is. Ze zijn het zo waard!

Succesverhaal

Tot slot het verhaal van één van onze succesvolle adopties.

Het is het trieste verhaal van Tiflitsa (nu Pippa) uit Corfu. Een nagenoeg blind en verwaarloosd hondje dat jarenlang buiten aan een kort lijntje een eenzaam leven leidde tot een paar schoolkinderen het genoeg vonden en haar gered en ontvoerd hebben. Via stichting Wereldhonden kwam zij in Nederland en uiteindelijk in de liefdevolle handen van Marijke terecht:

“Ik werd gebeld dat er een hondje was dat goed leek te passen bij het wensenlijstje dat ik had. Maar.....ze was waarschijnlijk blind en had ernstige oog problemen. Dat was voor mij geen probleem. Een klein, ietwat mager, bangig hondje liep mijn leven binnen. Vreselijk aanhankelijk en knuffelig. Een hondje ook dat niet gewend was in huis te wonen, aan de lijn te lopen en bovendien bijna niets zag. Met bewondering heb ik gezien hoe ze zich in no time aan pastte.  Binnen twee dagen liep ze aan de lijn alsof ze nooit anders had gedaan. 

stichting verhuisdieren

Het is echt een geweldige dappere hond, die luistert naar haar naam, mijn commando’s en fluitje. De laatste week krijgt ze duidelijk meer vertrouwen. Alsof ze ervan overtuigd is dat ze toch echt hier mag blijven. Mijn lieve, lieve, Pippa. Jij bent en blijft bij mij. Wat ben ik een bevoorrecht mens dat ik voor jou mag zorgen”.

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's
icon-arrow-left Created with Sketch.