Succesmatch uit onverwachte hoek

Niky en haar man Dolf waren op zoek naar een hond, een pup. Het zou hun eerste hond worden dus het was erg spannend. Op Verhuisdieren.nl zagen ze een hele leuke Huskymix-pup staan die, samen met vier broertjes en zusjes, via een stichting vanuit Bulgarije naar Nederland was gekomen. Ze besloten om eens te gaan kijken. Maar tot hun eigen verrassing liep het helemaal anders! Geen Huskymix-pup maar reutje Rolo van vier maanden stal hun hart! 

Succesmatches Trudy van den Wijngaard
17-05-2017

Wat was de reden dat jullie toch niet voor de Huskymix-pups gekozen hebben?
Niky: We kwamen op Verhuisdieren.nl terecht nadat we gegoogled hadden. Op de site zagen we een hele leuke Huskymix-pup uit de buurt van Amsterdam. Voor één hondje vonden we het nogal ver rijden vanuit Limburg, maar nadat ik gemaild had bleek het een nestje te zijn van vijf pups. Dat vonden we wel de moeite waard! En inderdaad, de pups waren zo leuk en speels! Alleen….ze waren ook heel erg druk! Ik keek mijn man aan en zei: Voor een eerste hond weet ik niet of we dit wel moeten doen”.  

Waren de hondjes bij een pleeggezin?
Het was inderdaad een pleegopvang, maar ze hadden ook een honden- en kattenpension. Er waren heel veel dieren, waarvan er veel via een Stichting uit Bulgarije kwamen. 

Wat gebeurde er toen jullie de Huskymix-pups te druk vonden?
Er was nog een andere pup van vier maanden oud, die bij iemand op schoot zat. Het was een superlief, aanhankelijk hondje. Ze bleek ook een broertje te hebben, Rolo. Daar hadden we wel interesse in, dus toen hebben ze hem uit de kennel gehaald. Rolo en zijn zusje Nela stonden nog niet op Verhuisdieren.nl, omdat ze pas een week in Nederland waren. Toen we Rolo zagen was het liefde op het eerste gezicht! We zijn een klein stukje met hem gaan wandelen en ja….we waren verliefd! Het was een hele verrassing. Ik zat opeens op de terugweg naar huis met een puppy op schoot! We hadden nog helemaal niets in huis. Maar gelukkig was het zaterdag, dus toen we thuiskwamen is mijn man spulletjes gaan kopen en ik bleef bij Rolo. 

Is er nog contact met de pleegopvang?
Ik heb nog wat foto’s gestuurd. Ze zeiden dat we altijd konden bellen als er iets was, of als we vragen hadden. Dat was heel prettig. We hebben gehoord dat Nela, het zusje van Rolo, naar België is gegaan. We zijn benieuwd hoe het met haar gaat.

 

Hoe gaat het nu met Rolo, en wat voor karakter heeft hij?

Rolo is nu vijf maanden bij ons. In het begin kwam hij niet uit zichzelf naar je toe, maar nu is hij een echte knuffelhond geworden. Hij is heel lief, vrolijk en open naar mensen en honden toe. Soms werpt hij zich op straat bij wildvreemden voor de voeten, zo van “aai me”. Maar hij kan ook ondeugend zijn! In de tuin hebben we kippen in een hok met een ren. Die jaagt hij graag op. Maar de kippen zijn inmiddels zo slim…als ze hem zien gaan ze snel naar binnen!

En hij trekt ook de deken van de bank, of kauwt stiekem op mijn sloffen zodra ik uit het zicht ben. Maar hij maakt niks kapot hoor. We zitten ook op puppycursus. Dat vindt hij helemaal te gek! Verder is hij heel rustig. Dat is echt fijn want ik heb een logopedie-praktijk waar hij gewoon mee naar toe gaat op dagen dat ik te lang weg ben. Dan ligt hij daar rustig in de bench en slaapt wat. Ja, we zijn er zo blij mee! We genieten volop, elke dag! 

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.