Vachtverzorging langharig konijn

Je bent verliefd geworden op een langharig konijn en deze trekt bij je in. Het zachte karakter en het aaibare uiterlijk zijn vaak erg vertederend daarom kiezen steeds meer mensen voor een langharig konijn zoals de teddy dwerg, teddy widder, angora, voskonijn of een mix van genoemde rassen.

Gastbloggers Mieke Romme
05-05-2018

Vacht konijnen trimmenVia de verkoper, de fokker, konijnenasiel,  boeken en internet kun je veel te weten komen over de verzorging van konijnen in het algemeen. Maar al na enkele weken sta je voor de opgave om de vacht van je langhaar op de juiste manier te verzorgen. Zeker nu de lente is begonnen en je konijn zijn wintervacht verliest. 

Tips voor verzorging konijnenvacht

  • Borstel altijd met een zwijnenharenborstel (zachte borstel).
  • Gebruik altijd zachte materialen voor je konijn, hun huid is flinterdun en gaat snel kapot.
  • Borstel de vacht laagje voor laagje uit zoals je in een boek zou bladeren.
  • Klitten of knopen knip je uit de vacht zonder te trekken en door met je vinger de huid te beschermen.
  • Ga een konijn nooit ontklitten of met shampoo wassen dit veroorzaakt onnodig pijn en stress bij een konijn.  
  • Zorg dat je konijn met 4 poten op tafel kan zitten of op je schoot, creëer een rustige en veilige omgeving om hem te verzorgen, blijf zelf rustig en praat tegen je konijn. 
  • Maak een ritueel van de dagelijkse verzorging en geef je konijn iets lekkers na het borstelen. 
  • Kort de vacht in bij zijn achterste, dit zorgt ervoor dat je konijn hier zelf veel beter bij kan.

Hierboven vind je de allereerste tips over de vachtverzorging van je langharig konijn. Er is echter nog veel meer over dit onderwerp te vertellen. Via mijn online video’s kun je zelf leren je eigen konijn te trimmen. Thuis op je eigen tempo samen met je eigen konijn stap voor stap leren hoe je de vacht het beste kan verzorgen. Je bespaart jezelf de trimkosten van een konijnentrimmer en je konijn hoeft niet mee in de auto. Daarnaast zal de dagelijkse verzorging de band tussen jou en je konijn versterken en leer je elkaar nog beter kennen. 

Deskundige konijnentrimmer

Heeft jouw konijn klitten of is de vacht vervilt? Dan raden we je aan om z.s.m. contact op te nemen met een deskundige konijnentrimmer die je hiermee kan helpen. Bij de Dierenacademie kunnen we je helpen met een deskundige trimmer te vinden bij jou in de buurt. 

Mieke Romme is al jaren verbonden aan de Dierenacademie en weet alles over de konijnenvacht. Niet alleen geeft zij tips via haar online video's, je kunt ook een cursus trimmen bij haar volgen.

         Neem contact op met de Dierenacademie           

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.