Van zwerver naar huishond

In de ruim 10 jaar dat ALAS Rescue Honden Spaanse honden ter adoptie naar Nederland brengt, zijn al veel verhalen de revue gepasseerd. Ontroerende verhalen, trieste verhalen … we zouden er een boek over kunnen schrijven.

Stichting vertelt Marian Buurman
01-08-2018

Eén van de vele bijzondere verhalen is wel die van Cloë. Ze was een echte zwerfhond. Ze leefde jarenlang in de velden rondom het Spaanse Caudete. Daar beviel ze meerdere keren van een nest pups. In 2014 brachten we drie van haar kleintjes naar Nederland. Cloë liet zich helaas niet vangen…

Adoptie hond stichtingEinde aan een zwerversbestaan

Maar in april 2015 kregen we een mail van één van onze Spaanse contacten: Cloë had kennelijk genoeg van haar zwervende bestaan en had zich laten vangen. Ze kon samen met haar vier kids in veiligheid worden gebracht. De opluchting van de hondenliefhebbers in Spanje was groot: ze waren al jaren bezig haar te vangen. De hele familie werd liefdevol opgevangen door een Engels stel dat in Caudete woont.

Uiteindelijk was het de bedoeling dat alle hondjes naar Nederland zouden komen, dus we gingen op zoek naar adoptanten. Eén reactie kwam van een bekend gezin. Zij hadden eerder een zoon van Cloë geadopteerd: Sam. Zij wilde wel graag mama Cloé erbij! Wat een fijn vooruitzicht voor haar.

Programma over Spaanse zwerfhonden

Maar het verhaal was nog niet afgelopen. Een week voor ze naar Nederland zouden vliegen, nam iemand van de redactie van het televisieprogramma Beestieboys (VPRO) contact met ons op.

Stichting alas voor verhuisdieren

Ze wilden graag een programma maken over Spaanse zwerfhonden. Of wij daar aan mee wilden werken? We dachten meteen aan het verhaal van Cloë; dan konden ze direct de mooie hereniging met haar zoontje Sam filmen! Dit was precies het item dat ze zochten.

Als ALAS Teamlid reisde ik met het team van Beestieboy eind april meer naar Spanje. Na twee dagen van opnamen maken, vloog de hele hondenfamilie mee terug naar Nederland. Ook voor de andere pups van Cloë waren inmiddels adoptanten gevonden. Op Schiphol werden alle hondjes opgewacht door hun nieuwe families. En daar was ook Sam bij. Mama Cloë en zoon Sam waren weer samen!

Van dit soort verhalen worden we zo blij. We hopen elke dag op mooie adopties!

Herplaatser adoptie straathond

De aankomst op Schiphol van mama Cloë met haar pups en de ontmoeting met zoon Sam.

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.