Wereld Zwerfdierendag; ook bij Verhuisdieren

Vandaag, 4 april, is het Wereld Zwerfdierendag, precies een half jaar na Dierendag. Op deze dag vraagt de wereld aandacht voor de zwerfhonden en katten over de hele wereld die onder erbarmelijke omstandigheden leven. Vandaag is de dag dat je een extra schoteltje kattenmelk neer kunt zetten voor de ongeveer 50.000 zwerfkatten die wij in Nederland 'rijk' zijn of om een donatie over te maken naar een stichting die zich inzet voor het welzijn van de zwerfdieren in andere landen. 

Nieuws Nienke Oort
04-04-2022

Wereld Zwerfdierendag is een initiatief van Stray AFP die deze dag in 2015 in het leven riep. En niet alleen om aandacht te vragen voor die zwerfdieren over de grens, maar ook hier bij ons, dicht bij huis. Nog altijd neemt het aantal zwerfkatten toe in Nederland. Jij kunt hier iets tegen doen. Door ervoor te zorgen dat jouw kat gechipt is, maar nog belangrijker: ook goed geregistreerd staat! CHIP EN REGISTREER DUS JE DIER! 

Samenwerking met stichtingen

Verhuisdieren draagt ook haar steentje bij in de aanpak van zwerfdieren. Wij plaatsen gemiddeld 1000-1200 dieren per maand en we kunnen rustig stellen dat zeker 60% daarvan straathonden en -katten betreft die via ons een gouden mand vinden. Inmiddels maken honderden stichtingen, die zich inzetten voor dieren die op straat leven, gebruik van ons platform.

Het betreft stichtingen die operationeel zijn in Roemenië, Griekenland, Spanje, maar ook in Iran en Curacao. Ze redden daar dieren uit zogenoemde dodingsstations of van een uitzichtloos bestaan op straat. Veel stichtingen voeren ter plaatse ook sterilisatie/castratieporjecten uit om zo de aanwas van zwerfdieren een halt toe te roepen. 

Gouden mand voor rescuehond

Omdat de meeste dieren daar geen kans maken op een liefdevolle adoptie en omdat de vraag naar met - name honden - in Nederland onverminderd groot is, worden deze dieren met grote regelmaat naar ons land gehaald. Uiteraard nadat zij gecheckt en gevaccineerd zijn door de dierenarts. Hier komen ze dan in gastgezinnen en vandaar uit worden zij ter adoptie aangeboden. En weet je wat? Vrijwel allemaal vinden ze die ene gouden mand! 

Via deze weg willen wij alle stichtingen die sterk maken tegen dierenleed over de grens bedanken voor hun inzet. Ondertussen blijven wij ons inzetten om voor al die dieren de best passende baasjes te vinden! 

Zoals de familie Pronk die Bas via Verhuisdieren adopteerde en verbaast was 'hoe leuk en mooi straathonden eigenlijk zijn'!

Vraag onze magazine De Buitenlandse Hond gratis aan

Hond uit het buitenland? 10 aandachtpunten!

Tips bij adoptie van buitenlandse hond

Kat uit het buitenland

Stichting vertelt (mooie anekdotes van stichtingen)

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video‘s waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video‘sAbonneren