Ambassadeur Vivian Hoorn en haar relatie met kat Lucy

'Lucy is net een mini-mensje. Soms denk ik dat ze ieder moment kan gaan praten.'

Blog Dennis van Plateringen
20-05-2020

Vivian Hoorn is een creatieve influencer en onze Insta-ambassadeur voor de maand mei. Ze is op Instagram bekend met meerdere accounts en werkt daarnaast als fotograaf en model. Onlangs lanceerde ze haar eigen zwemkledinglijn in samenwerking met een groot Nederlands lingeriewinkelketen. Samen met haar vriend Rien heeft zij een kat genaamd Lucy, een 5 jaar oude Maine Coon. In deze blogpost vertelt Vivian welke plek Lucy inneemt in haar leven.

Klopt het dat je Lucy hebt overgenomen van een eerder baasje?

Lucy is een tweedekans kat. Het vorige baasje kon helaas ook niet meer voor haar zorgen in verband met tijdgebrek. En Lucy is wel een kat die veel aandacht vraagt. Leuk weetje: ze heette Dushi, maar dat vonden we niet zo passen bij haar. Ze is echt duidelijk een Lucy. We hebben haar nu bijna een jaar.

Wat is het meest bijzondere aan Lucy?

Ze is net een mini-mensje. Soms denk ik dat ze ieder moment kan gaan praten. Ze is slim, lief, loyaal en brengt een hoop gezelligheid. Elke dag met Lucy is een feestje!

Wat maakt jullie band zo speciaal?

Ze is heel erg gehecht aan Rien en mij. Overal in huis achtervolgt ze ons. Daarbij is ze vooral gefocust op mij. We knuffelen samen heel veel en ze slaapt bijna altijd naast me.

Doe je ook andere dingen met Lucy naast knuffelen en aaien? Denk aan trucjes oefenen, massage of iets anders.

Haha, grappig! Ik dacht dat ik de enige was die haar kat massage geeft. Lucy wil alleen knuffelen als ze er zelf zin in heeft. Zo niet, dan krijg je een pets van haar. Aan het einde van de dag is het vaak tijd om te spelen. Lucy is vrij lui dus na vijf minuten zijn we daar weer klaar mee.

Wat kun jij leren van Lucy?

Ze doet precies waar ze zelf zin in heeft. Dat zou ik ook vaker moeten doen (lacht).

Voelt Lucy jouw emoties aan?

Laatst moest ik huilen en toen kwam ze helemaal tegen mij aan liggen. Dat was zo lief. Ook als ik stress heb, geeft ze me meer ruimte.

Vivian Hoorn met vriend Rien en kat Lucy

Wat vindt Rien van de plek die Lucy inneemt in jouw leven?

Rien houdt net zoveel van haar als ik. Die twee zijn zo schattig samen en ik kan er ontzettend van genieten om ze samen te zien.

Hoe ver gaat jouw grens voor Lucy in huis?

Lucy mag niet op de tafel of het aanrecht. Verder mag ze alles. Als we aan tafel gaan, komt ze er gezellig bij zitten op een stoel. Ze heeft zelfs haar eigen stoel waar ze altijd op ligt en die ook dienst doet als krappaal. We laten Lucy nog niet naar buiten omdat we net verhuisd zijn. Om eerlijk te zijn durf ik haar ook niet naar buiten te laten. Ik ben duidelijk die oh-zo-bezorgde poezenmama.

Voor je werk ben je vast veel op pad. Hoe combineer je dat met Lucy?

Rien werkt altijd vanuit huis en als we samen op reis zijn, hebben we een vaste oppas bij ons in huis. We hadden dit al afgesproken met de oppas voordat Lucy in huis kwam. Als we gewoon in Nederland zijn, laten we haar niet langer dan een dag alleen. Ik vind het zo zielig om haar alleen te laten en je merkt het direct aan haar als ze alleen geweest is.

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Als mensen een huisdier willen, hoop ik dat ze kiezen voor adoptie! Natuurlijk is iedereen vrij in haar of zijn keuze, maar er zijn zo veel leuke diertjes die een nieuw huis zoeken. Verhuisdieren laat dat duidelijk zien. Er is aanbod voor iedereen en het gaat niet alleen om dieren met een handleiding. En zelfs dan… Lucy was ook niet de makkelijkste, maar met liefde en geduld komt heel veel goed!

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.