Betere concentratie hulphond na trimbeurt

Perry is een graag geziene gast in onze praktijk. Er zijn maar weinig honden die zo ontzettend blij zijn om bij ons naar binnen te gaan. Vol enthousiastme springt hij tegen de balie op als hij en zijn baasje zich komen melden voor hun afspraak.

Vachtexpert Diana Leeuwe
06-01-2016

Perry is een hele belangrijke hond. Hij is hulphond voor slechtziende en zijn baas heeft hem dan ook heel hard nodig. Als Perry bij ons binnen komt gaat zijn werktuig even af. Daar staat op ‘niet aaien ik ben aan het werk’. Maar de eigenaar vindt het belangrijk dat zijn hond zich goed voelt bij de dierenarts, dus nu mogen we hem wat lekkers geven en aaien zoveel als hij wil.

Jeuk door lossen haren

Zo konden we hem dan ook geen groter plezier dan met zijn afspraak in de trimsalon. Perry kwam moeilijk door de rui heen en verhaarde enorm. De eigenaar belde of wij daar iets mee konden in de salon. De hond is wat jeukgevoelig en begon meer te krabben door al die losse haren. Zo kon hij zich niet goed concentreren tijdens zijn werk als hulphond.

Daar konden onze trimsters wel wat mee. Anderhalf uur lang mocht Perry lekker in bad, gesopt, geaaid, gekamd, geknuffeld, gefohnd en alle aandacht voor hem! Zo hielpen wij de hond door de rui heen en zijn baas was ook blij dat nu niet al die losse haren meer in huis lagen.

         Mail je vraag          

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's