Cees & Co over de buitenlandse honden in hun roedel

Cees & Co is een professionele Amsterdamse uitlaatservice voor honden en bestaat nu precies een jaar. 'A dream come true' voor eigenaar Djessie de Jong en dagelijks laat de service rond de 30 viervoeters uit. Ook in haar roedels kom je natuurlijk buitenlandse honden tegen.

Blog Redactie Verhuisdieren
13-11-2021

Starten in de spannende coronatijd

‘Vooraf had ik nooit durven dromen dat onze uitlaatservice zo’n succes werd. Cees & Co is begonnen in coronatijd, een spannende periode voor iedereen. Veel mensen kozen er toen voor om een hond in huis te nemen. De toekomstige baasjes hadden meer tijd en werkten vaker thuis.'

Wandelingen in Amsterdamse buitengebieden

‘Iedere dag, in de ochtend en in de middag, lopen wij met vaste roedels van maximaal 8 honden per wandeling. De ene dag gaan we lekker naar het strand, de andere dag naar het bos.

De roedels zijn in vaste samenstelling met af en toe een hondje te gast. Een wandeling duurt minimaal 90 minuten om vervolgens alle honden moe en voldaan thuis te brengen met onze elektrische bussen.’

Diversiteit honden in de roedels

‘Onze roedels bestaan uit zeer verschillende honden. Van een specifiek ras of kruisingen, groot of klein formaat, lang- of kortharig… een zeer bont gezelschap dus! Ook hebben wij een aantal buitenlandse hondjes die geadopteerd zijn en nu in Amsterdam wonen. We hebben veelal goede ervaringen met deze honden.

Wel merken we dat deze hondjes vaak wat meer tijd nodig hebben om te wennen aan de roedelwandelingen. Het sociale aspect van met elkaar zijn, vertrouwen hebben in mij als ‘pack leader’ en ook het vertrouwen krijgen in de groep. Gelukkig gaat dit na een tijdje goed en lopen deze honden inmiddels voorop in de roedel’, aldus Djessie.

'Vaak noemen mensen gedragsproblemen in één adem met buitenlandse honden. Uitvallen naar andere honden, niet los kunnen lopen, zware trauma's uit het verleden... gelukkig zien wij hier maar weinig van terug binnen onze roedels! Buitenlandse honden blijken dus net zulke lieve, gehoorzame en trouwe huishonden als honden die in Nederland geboren worden.'

Honden op het strand uit de roedel van cees en co

Bewuste keuze buitenlandse honden

‘Veel van onze klanten kozen bewust voor een buitenlandse hond. In mijn optiek een heel nobele en mooie keuze. Er zijn namelijk zoveel hondjes die het lastig hebben en op straat leven. Uiteindelijk krijgen zij een liefdevol thuis. Prachtig!

Belangrijk vind ik dat de nieuwe eigenaar weet waar hij of zij aan begint, de tijd en aandacht heeft voor de hond en de juiste kaders biedt aan de hond om zich verder te ontwikkelen als huishond. Ook is het belangrijk dat zij de juiste begeleiding ontvangen vanuit reddende stichtingen en dat deze organisaties eventueel hulp bieden als er toch de optimale match niet blijkt met de nieuwe baasjes.’

Vertrouwd raken met de nieuwe omgeving

Djessie vertelt verder: ‘Wat ik zie in de roedel, is dat de adoptiehond vaak wat meer tijd nodig heeft om zich vertrouwd te voelen. Je merkt dat deze honden soms iets hebben meegemaakt en daardoor wat onverwacht reageren op bepaalde situaties en nieuwe geluiden. Denk aan paarden onderweg, een man met een paraplu in het park of een tractor die ineens passeert.

Gelukkig weten we inmiddels welke situaties spannend kunnen zijn en hierin begeleiden we op de best passende manier voor iedere individuele hond.’

Elke dag een uitlaatfeestje

‘Onze ‘pack’ is erg divers. Dat maakt het voor ons als uitlaatservice ontzettend leuk om te werken met de verschillende roedels. Iedere dag maken we er met elkaar een feestje van. Ik ben ontzettend trots op al onze viervoeters, want ze doen het geweldig met elkaar!

Er lopen ook een paar buitenlandse hondjes mee die via Verhuisdieren geadopteerd zijn en daar ben ik erg trots op. De eerste wandeling was misschien even spannend, maar al snel weten de buitenlandse honden hun plekje te vinden!’

Wandelen voor Verhuisdieren

Cees & Co doneert per kwartaal aan Verhuisdieren namens de roedel en betrekt hierbij zelfs de baasjes van de honden. Ook krijgen nieuw aangemelde eigenaren standaard het magazine De Buitenlandse Hond cadeau wanneer zij hun dier aanmelden voor de wandelingen.

Djessie vertelt: ‘We zijn enorm blij dat wij een steentje kunnen bijdragen aan jullie fantastische initiatief om steeds meer dieren gelukkig te maken en een gezond leven te geven. We genieten van het idee dat we iedere dag een aantal stappen voor jullie zetten. Onze bussen zijn inmiddels te herkennen aan de Verhuisdieren-magneten op parkeerplaatsen, waar we ook erg leuke reacties op krijgen.

We gaan zeker door in de toekomst met steunen en meer mensen bekendmaken met Verhuisdieren!’

Download of bestel de papieren versie van het gratis magazine De Buitenlandse Hond

Cover De Buitenlandse Hond

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.