Help elkaar met de zorg voor huisdieren tijdens corona

Het coronavirus brengt een hoop ellende en onzekerheid met zich mee. In deze moeilijke tijden moeten we elkaar helpen waar we kunnen. Dus ook met de zorg voor onze huisdieren. Verhuisdieren heeft een oppas-sectie waar vraag (kun je me helpen met de zorg voor mijn huisdier) en aanbod (ik wil graag op je huisdier passen/helpen bij de verzorging) bij elkaar worden gebracht.

Nieuws Redactie Verhuisdieren
24-03-2020

Als iemand getroffen wordt door het coronavirus, moet diegene echt binnen blijven. Het uitlaten van de hond is dan dus ook niet mogelijk. Deze mensen kunnen dan heel goed hulp gebruiken bij het de verzorging van hun hond. Het uit huis plaatsen van een huisdier is niet wenselijk, omdat de dieren juist een heel grote steun kunnen zijn voor hun baasjes.

Tijdelijke oppas

Natuurlijk kan het zijn dat het baasje zo ziek wordt, dat hij/zij naar het ziekenhuis moet. In dat geval zal er voor de hond, kat of konijn een andere oplossing gevonden moeten worden. Het dier zal dan naar een oppas moeten. Voor mensen die hun dier niet onder kunnen brengen bij familie of vrienden, kan Verhuisdieren mogelijk uitkomst bieden. Wij matchen een oppasser aan de hond, kat of konijn die tijdelijk uit huis geplaatst moet worden.

WIL JE HULP BIJ DE VERZORGING OF ZOEK JE EEN OPPAS?

WIL JE HELPEN MET DE VERZORGING VAN EEN DIER?

Maatregelen voor je gezondheid

Hoewel er geen reden is om aan te nemen dat het virus verspreid kan worden via huisdieren, is het natuurlijk wel een must om maatregelen te nemen, mocht je op een dier gaan passen van iemand die getroffen is door het virus. In theorie zou het virus namelijk op de vacht van het dier kunnen zitten. Lees daarom onze tips voor u een dier ophaalt voor een wandeling of om tijdelijk op te passen.

Tips om elkaar te helpen bij de verzorging van huisdieren:

  • Ga je naar de dierenwinkel, vraag dan aan buren of kennissen of je misschien iets voor hen mee kan brengen. Misschien is iemand angstig om naar buiten of naar de winkel te gaan.
  • Let een beetje op elkaar. Zie je dat de buurvrouw/man de hond veel minder uitlaat, zoek actief contact en vraag of je kunt helpen bij de verzorging.
  • Ga geen dierenvoeding hamsteren. Diervoederbedrijven geven aan dat de productie van voeding gewoon doorgaat. Heeft je dier speciale dieetvoeding, haal dan een 1 (!) zakje extra in huis, omdat het mogelijk iets langer kan duren voor de voorraad in dierenspeciaalzaken aangevuld wordt. 

Wil je een huisdier gaan adopteren, lees dan eerst deze tips.

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video‘s waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video‘sAbonneren