Hooikoorts bij de hond

Veel mensen hebben last van hooikoorts in het voorjaar. Veel niezen en last van de ogen. Helaas kunnen dieren hier ook last van hebben. Het stuifmeel van bomen die gaan bloeien en pollen die in de lucht zweven kunnen net als bij mensen irritatie geven bij dieren. Ze hebben dan last van zogeheten atopie.

Vachtexpert Diana Leeuwe
06-05-2015

Bepaalde hondenrassen kunnen er meer last van hebben dan anderen. Zelf heb ik een west highland white terriër en dit ras staat helaas bekend om zijn vele allergieën.

Voorjaar

Elk voorjaar krijgt ze last van haar ogen, het gaat ontsteken en moet met zalf worden behandeld. Ook rolt ze graag door het gras en daarna volgt een flinke niespartij vanwege de graspollen waar ze last van heeft. Haar huid komt vol met korstjes te zitten en ze heeft veel jeuk. Gelukkig is ze onder goede controle van de dierenarts en ben ik er vaak op tijd bij als de kwalen beginnen op te spelen.Er zijn speciale medicijnen op de markt die de allergie kunnen remmen. Laat uw huisdier controleren als u denkt dat er een allergie een rol kan spelen.

Jeuk en ontstekingen

Constant jeuk of alsmaar ontstoken ogen of oren kan al een indicatie zijn. Met een simpele bloedtest en huidtest kan er worden gekeken op welke allergenen uw dier reageert. In de salon komen veel honden die ik behandel met speciale shampoo die de huid kan beschermen. Dit is een grote verlichting voor de dieren want vaak is jeuk nog erger dan pijn.

          Mail je vraag          

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.