Featured

Hond kwispelend het voorjaar in laten gaan

door Diana Leeuwe – Vachtexpert – 15-03-2013

In het voorjaar zullen de meeste honden hun wintervacht weer gaan inwisselen voor de zomervacht. Deze periode is nodig om de vacht aan te laten passen aan de verschillen in temperatuur. In de zomer hebben ze een minder dikke vacht nodig dan in de winter. Dus bij het langer worden van de dagen gaat de hond zijn nieuwe ‘jas’ aantrekken.

Heerlijk als het weer wat langer licht begint te worden, maar de verharing begint ook op gang te komen. Overal dwarrelt haar en je vindt het door het hele huis. Het is fijn als deze verharing in één zoveel mogelijk aangepakt kan worden. Hierdoor heb je het minste last van haren in huis en krijgt de nieuwe vacht een kans om goed en gezond door te komen.

Ontwollen

Honden met veel onderwol zoals bv een akita of een keeshond kunnen lekker ontwold worden door een goede wasbeurt en een goed borstelbehandeling. Soms is het nodig om de hond een handje te helpen. Losse haren zullen erg kriebelen en de hond zal zich veel willen krabben om van het losse haar af te komen. Dan vliegt het er met hele plukken tegelijk uit. De losse haren geven een doffe uitstraling en de hond ziet er wat vervromfraaid uit.

Wil je snel van al die losse haren af en wil je zelf aan de slag, dan is het verstandig om een week lang intensief te borstelen en te ontwollen en daarna de vacht weer even met rust te laten. Dit geldt vooral voor honden met onderwol zoals herders, labradors, golden retrievers, keeshonden en alle vachtsoorten die hier op lijken.

         Mail je vraag          

ANBI logo

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen van een ANBI stichting? Klik hier