Lonneke Nooteboom en haar hondenhartsvriendin Guusje

"Als ze eens kon praten, hè..."

Blog Dennis van Plateringen
20-04-2021

Onze maandambassadeur Lonneke Nooteboom is een echte dierenliefhebber. Haar droom? Heel veel adoptiehonden in huis nemen en een gelukkig leven geven. Maar daar moet natuurlijk wel de ruimte en tijd voor zijn! Gelukkig geniet ze nu van haar eigen hond Guusje, die duidelijk een karakter heeft en veel liefde geeft aan haar hele gezin.

Wat wil je direct vertellen over Guusje?

Dat ze lief, extreem eigenwijs en eigenzinnig is. Ze zou het liefst willen praten, al zijn wij er heel blij mee dat ze dat niet kan. Guusje geeft ons bergen geluk en plezier en ze weet iedereen in te pakken. Ze heeft een sterk karakter, zoals iedere Beagle, en laat dat ook echt merken. En… waar we heel trots op zijn: ze kan uren zonder riem lopen zonder weg te rennen. Alle credits hiervoor aan mijn man Luc!

Heb je haar overgenomen van een eerder baasje?

Nee, we hebben haar als pup in huis genomen.

Zou je adoptie overwegen als je opnieuw een hond zoekt?

Absoluut! Sterker nog… als er een tweede hond komt dan wordt het een adoptiehond. Dat staat vast. Ik wil zoooo graag, but it takes two to tango. Er zijn zoveel lieve honden die een nieuw, warm nest verdienen!

Wat is het meest bijzondere aan Guusje?

Wat niet? Ze is net een mens. Als ze boos is, keert ze haar rug toe. Wanneer ze geïrriteerd is, draait ze met haar ogen. Zodra Guusje iets van mij wil, trekt ze een complete theatershow uit haar koker. Als ze eens kon praten, hè ;-)

Wat vind je zo bijzonder aan het leven met een hond?

Ik ben opgegroeid met honden, al sinds mijn geboorte. Bij Luc thuis idem. Voor ons was het vanzelfsprekend dat er een hond kwam toen we gingen samenwonen. Guusje is onze derde hond. Ook voor de kinderen vind ik het belangrijk. Door voor dieren te zorgen en ervan te houden, kun je ook mensen helpen en liefde geven.

Wat maakt jullie band zo speciaal?

Het klinkt misschien stom, maar Guusje is mijn grote vriendin. Ik geniet van haar gezelschap, praat continu tegen haar (soms lijk ik wel knetter, haha) en we zijn de twee enige vrouwen in huis. Dat schept natuurlijk ook een band.

Doe je ook andere dingen met haar naast knuffelen en aaien?

We wandelen veel en lang. De kids spelen veel met haar en daar geniet ze enorm van. Ook hebben we het geluk dat haar beste vriendin, de hond van mijn schoonouders, naast ons woont. Er is alle ruimte om samen te rennen en te spelen. Beweging en aandacht komt ze zeker niet tekort!

Verhuisdieren-ambassadeur Lonneke Nooteboom zoent hond Guusje

Wat kun jij leren van Guusje?

Als je doorzet, krijg je altijd je zin. Hahaha!

Voelt zij jouw emoties aan?

Absoluut. Ze kruipt op mijn schoot als ik me niet fijn voel en troost mij op die rottige momenten. Dat doet Guusje niet alleen bij mij, maar bij het hele gezin.

Wat vindt je gezin van de plek die Guusje inneemt in jouw leven?

We zijn allemaal even gek op haar en zijn soms onderling jaloers als de ander aandacht krijgt, haha.

Hoe ver gaat jouw grens in huis?

Guusje mag veel meer dan de andere honden die we hebben gehad, zoals op de bank liggen. Er zijn wel duidelijke grenzen. Die hebben Beagles echt nodig, anders gaan ze ECHT hun eigen ding doen! Dit betekent bij ons: beneden blijven, niet op de bedden en naar de keuken als we eten. Ze blijft dan keurig met haar pootjes in de deuropening richting de eetkamer liggen. Te cute.

Lonneke Nooteboom en Guusje in de tuin

Hoe combineer je je werk met Guusje?

Ze is gek op autorijden en als ik niet uitkijk, springt ze ook bij vreemden in de auto. Bij korte autoritjes neem ik haar graag mee. Verder is er elke dag iemand in huis, zodat Guusje nooit lang alleen is. We hebben ook een buitenhok voor als ze een paar uur alleen moet zijn en dat vindt ze prima. Ze staat dan op het dak van het hok totdat we thuis zijn. 

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Omdat ik eigenlijk stiekem 15 honden met ieder hun eigen verhaal zou willen. Overal vandaan. Dat is een soort droom. Op vakantie voer ik ook altijd de zwerfhonden en schuif stiekem brood in mijn strandtas voor ze. Mijn wens om dieren te redden is al een beetje uitgekomen doordat ik gevraagd ben als maandambassadeur voor Verhuisdieren! Fantastisch werk wat jullie doen en tja… ik ben gewoon een extreme dierenvriend.

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.