Van adoptant naar gastgezin

“Je krijgt een ruwe diamant binnen en dan ben je getuige van het proces dat zo’n rescuehond langzaam verandert in een geslepen briljant.” Carolina Oudhuis-Bakker vindt het opvangen van een straathondje het mooiste dat er is.

Stichting vertelt Nienke Oort
18-06-2019

Jaren geleden adopteerde Carolina Oudhuis-Bakker samen met haar gezin een breton, genaamd Brad, van de stichting AINF. Dat Carolina nu regelmatig hondjes opvangt voor deze stichting, had ze toen niet gedacht…

Gastgezin/foster voor straathond

“Niet lang nadat we Brad hadden geadopteerd, hoorde ik van Pixel, een leuke podencohond die al geadopteerd was maar nu weer weg moest vanwege een scheiding. Stichting AINF zat een beetje met hem omhoog, dus we besloten dat hij bij ons mocht komen.

Toen na negen jaar Brad overleed, raakte Pixel een beetje depri. Hij vond het maar niets; de enige hond in huis zijn. Dus toen heb ik weer contact gezocht met AINF en toen hebben we Skinny geadopteerd. Ik had inmiddels dus wel een band opgebouwd met AINF. Op een gegeven moment zaten ze omhoog met de zes jaar oude Dollar. Die hebben wij toen opgevangen en hij is terechtgekomen bij een alleenstaande dame. Daarna hebben we nog pup Raimond gehad; die ook met zijn kontje in de boter is gevallen. Hij is geadopteerd door een ontzettend lief gezin. 

Afscheid van opvanghond

Tja, het is best even lastig als een opvangertje wordt geadopteerd; we lassen hier met het gezin ook een rouwdag in als we een hondje los moeten laten, haha. Zo’n beestje gaat toch onder je huid zitten.

En ik denk altijd dat ik het allerbeste zorg voor mijn honden, maar als ik dan foto’s en filmpjes krijg van de adoptanten en ik zie hoe blij de hond daar is, dan ben ik ook weer helemaal blij. Dan zit mijn taak erop.

Ter adoptie

Op dit moment hebben we puber Bond in huis, een leuke Galgo. Hij heeft niet alleen mijn hart maar ook mijn bank gestolen! Hij is groot, lomp, maar zo ontzettend lief. Ik wist niet dat Galgo’s zo leuk waren. Ik dacht dat ze altijd een beetje vlak waren, maar deze heeft een karakter! Als hij echt iets niet wil, doet hij het gewoon niet. En aan de andere kant: Galgo’s zouden zo’n sterk jachtinstinct hebben dat ze nooit los kunnen lopen, Bond loopt altijd los bij ons op het strand. Het bos hebben we nog niet gewaagd, maar wie weet lukt dat ook gewoon.

Hoe gek we ook op hem zijn, Bond blijft wel ter adoptie. Ik wil graag nog een ander hondje opvangen voor AINF.

       Meer info over Bond       

Word gastgezin Verhuisdieren

Dochter Lisa met opvangertje Bond; nog ter adoptie! 

Huisbezoeken

Ondertussen doe ik ook huisbezoeken bij mensen die zich aanmelden voor een hondje. Met een huisbezoek bereiden we de adoptant voor op de komst van de hond en kijken we of de leefomgeving geschikt is. Of de mensen ook echt passen bij de hond is lastig te zeggen. Meestal voel ik het wel goed aan, maar het kan een enkele keer fout gaan. Maar daar zijn de gastgezinnen dus ook voor; als achtervang voor die enkele keer dat een aodptie anders verloopt dan gehoopt.”

Carolina vindt het fantastisch om honden op te vangen. “Ik hou van die dieren om mij heen. En als je weet dat een hond een goed thuis krijgt, is het afscheid automatisch minder moeilijk. Daarnaast hou ik mij niet zo zeer bezig met opvoeden. Ik leer de basiscommando’s en we maken de hond zindelijk, maar bij ons in huis mag alles. Ze slapen bij ons niet in een bench en mogen op de bank. Als een nieuw baasje dat liever niet heeft, dan mag hij dat de hond zelf nog leren! Haha.”

 

GASTGEZINNEN GEZOCHT
Stichtingen kunnen geen honden redden zonder de hulp van gastgezinnen. Bij deze gezinnen maken honden kennis met het leven in Nederland, leren ze liefde te ontvangen, hoe het is om een warme mand te hebben en niet te hoeven vechten voor een beetje eten. Als gastgezin heb je een waanzinnig dankbare taak: je helpt een straathondje op weg naar zijn furever mandje!

         MELD JE AAN ALS GASTGEZIN!         

Lees ook: Het belang van gastgezinnen 

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's